February 3, 2015

1955-2015: DS ОТБЕЛЯЗВА СВОЯТА 60 ГОДИШНИНА НА САЛОНА RÉTROMOBILE

1955-2015: DS ОТБЕЛЯЗВА СВОЯТА 60 ГОДИШНИНА НА САЛОНА  RÉTROMOBILE

Марката DS

През 2015, първата календарна година на DS като самостоятелна марка, тя ще присъства на 40-то изложение Rétromobile в Париж и ще празнува 60-та годишнина на първия DS от 1955. От 4 до 8 февруари, феновете на автомобилите ще могат да разгледат зоната на DS в изложбения център Porte de Versailles в Париж и да си припомнят вълнуващото начало на DS. Експозицията на автомобилите, организирана с любезното съдействие на организация Приятели на Citroën* и фен клубовете на DS и SM**, ще включва пет исторически и един от последните модели на Марката – DS 3 Cabrio, във версията Ultra Prestige.

Благодарение на безценното съдействие на фен клубовете на Ситроен, посетителите на изложението ще имат възможност да се насладят на пет изключителни модела, да надникнат в необикновеното наследство, което те са оставили и което вдъхновява днес марката DS да предложи на клиентите си най-доброто по отношение на дизайн, технологии, материали и внимание към всеки детайл. Звездите на изложението са:

  • DS 19 от 1959 в оригиналната му конфигурация: сиво-розаво купе, покрив с цвят патладжан и интериор в кралско синьо. Този модел, пригоден за експорт в Германия, разполага с индикатор за температурата на маслото на бордното табло и FM/LW радио. Двигателят е куплиран с четири степенна скоростна кутия с хидравлично управление.
  • DS 21 Cabriolet от 1968 със скоростна кутия с хидравлично управление. Топ оборудването на този изключително елегантен модел се отличава с червена кожена тапицерия, която контрастира на бялото купе и черен преден капак.
  • DS 20 Pallas от 1973, супер луксозен модел с тютюнев кожен салон, бежов цвят на купето, тонирани стъкла и отваряем покрив. Двигателят с обем 1985 е куплиран с четири степенна хидравлично контролирана скоростна кутия.
  • SM Coupé от 1971, който е бил собственост на краля на Мароко Хасан Цветът е беж металик, моделът се отличава със спецфични регистрационни табели, кожен салон в неутрален цвят, климатик, Continental Edison hi-fi радио, тонирани стъкла и фарове за мъгла. Двигателят е Maserati V6.
  • SM Coupé от 1972 с цвят кафяв Скарабей и светло кафява тапицерия. В допълнение към хидравличното окачване, което само регулира нивото си, подобно на това при DS, този модел се отличава и с иновативното кормилно управление

Освен изброените емблематични исторически модели, посетителите на изложението ще могат да видят и изключителния DS 3 Cabrio Ultra Prestige, носещ генетичния материал и авангард на моделите DS и SM.

Rétromobile отваря врати за широката публика на 4 февруариy 2015. Щандът на DS ще бъде разположен в зала 1. Представянето за журналисти ще се състои на 3 февруари от 19:00ч. Следните представители на Марката ще бъдат на разположение за въпроси:

 Арно Рибол, директор DS маркетинг и продажби за целия свят

 Филип Клаверол, директор корпоративна стратегия DS

 Марк-Андре Биеле, мениджър Citroën & DS наследство

 *Организация Приятели на Ситроен включва Приятели на Ситроен Франция и Приятели на Ситроен от света, чиято мисия е да се координират фен клубовете на Ситроен и DS.

**Клубовете, които взимат участие в Rétromobile 2015 са: DS ID клуб Франция, Idéale DS Франция, DS клуб Révolution 55, Светът на DS, SM клуб Франция, Euro SM клуб и автомобилен клуб Андре Ситроен.