March 4, 2015

2015 GENEVA MOTOR SHOW

2015 GENEVA MOTOR SHOW

DS ОТВАРЯ НОВА СТРАНИЦА ПОД ЗНАКА НА АВАНГАРДИЗМА

DS ще се представи като самостоятелна марка за първи път на автомобилното изложение в Женева. Това значимо събитие отваря нова страница в историята на автомобилите DS. Премиера пред публиката ще направят логото, слоганът на марката – “Spirit of avantgarde”- и новият  DS 5. На щанда на DS (щанд 6 в Palexpo), от 5 до 15 март 2015, посетителите на изложението ще могат да се запознаят също с концептуалния Divine DS и два автомобила „showcar”: DS 5 Moon Dust и модел 2015 на DS 21 Pallas. Автомобилното изложение в Женева е прекрасна възможност за новата марка да заяви своята голяма амбиция – завръщане на френското автомобилостроене на пазара на премиум автомобили.

1955-2015: DS на 60 години

“Със своето създаване през 2014, френската автомобилна марка DS се опира на забележителното наследство, оставено от DS 19, лансиран преди 60 години. Легендарният модел е въплъщение на иновации, съвършенство и авангардизъм. Заедно със своя „брат” – моделът SM, те символизират най-високия клас автомобили във френското автомобилостроене.

Както DS от 1955, днешните модели DS се характеризират с отличителен дизайн и технологии, комфорт и удоволствие при управление, материали от най-висок клас, изтънченост и внимание към всеки детайл. Историята продължава и тези две букви заявяват своята амбиция, да се свързват с лукса в автомобилната индустрия по света.”

Ив Бенфон

Изпълнителен директор на DS

Днес, DS разкрива своя подпис, новото си лого, най-новите си модели и услуги. DS отваря нова страница в своята история под знака на авангардизма!

МАРКАТА DS С НОВО ЛОГО И НОВ СЛОГАН

Точно както моделът DS от 1955, новата марка, създадена официално през юни 2014, започва своята история в Париж. Днес, марката разкрива новото си лого, което включва монограмът DS, разположен над надписът “DS AUTOMOBILES”. Той съзнателно е изписан на френски език, за да напомня произхода на марката и да отразява позиционирането на DS, което стъпва върху най-доброто от опита в света на автомобилите. На автомобилното изложение в Женева, DS представя и своя нов слоган – “SPIRIT OF AVANT-GARDE”. Подписът, представен на английски език, заявява международните амбиции на DS. Той представя философията на марката – да предлага удивително стилни и технологични автомобили, изпипани до най-малкия детайл, които се характеризират със завиден комфорт и пътно поведение. “SPIRIT OF AVANT-GARDE” отразява и отношението към DS. Слоганът е покана към всички, които споделят същото оптимистично виждане и авангарден дух.

НОВИЯТ DS 5: ФЛАГМАНЪТ НА МАРКАТА

Какво по-добре би могло да въплъти подписът “SPIRIT OF AVANT-GARDE” от един автомобил? Посетителите на автомобилното изложение в Женева ще имат възможност да видят новия  DS 5, флагманът на марката, който ще бъде показан за пръв път. Той ще покаже нова предница – DS Wings – и някои други подобрения, които го превръщат в достоен представител на DS! Със своя авангарден стил, динамично пътно поведение, изисканост, внимание към всеки детайл и технологии от последно поколение, новият DS 5 притежава всички атрибути на настоящите и бъдещи автомобили DS.

Много важен елемент за всички премиум автомобили, това е предницата. Новата маска на  DS 5 има изразен характер. Вертикалната решетка –  DS Wings – е със скулпториран дизайн, лого DS разположено в средата и е препратка към легендарния DS. Фаровете са с технология Xénon Full LED.

В интериора, кокпитът на шофьора е оборудван с 7-инчов тактилен екран от последно поколение, който дава достъп до голям брой функции. От лансирането, клиентите ще могат да избират измежду пет двигателя, характеризиращи се с отлични показатели – в това число мощ (до 400 Nm въртящ момент, в зависимост от двигателя) и енергийна ефективност (емисии от 100 г/км и дори 90 г/км CO2, в зависимост от двигателя).

Тези нови елементи, заедно с всичко онова, с което автомобилът е разпознаваем – авангарден стил, изисканост, внимание до най-малкия детайл, позиция на управление ‘Cockpit’ (като в пилотска кабина) – превръщат новия DS 5 повече от всякога в посланик на марката DS.

DS 5 MOON DUST: „SHOW CAR” МОДЕЛ, КОЙТО ВЪЗХВАЛЯВА НОВИЯ DS 5!

Новата решетка на  DS Moon Dust стои много ефектно на фона на матовия сив цвят, вдъхновен от авиацията, и специалните хромирани елементи. Отпред, те са светли и контрастират на останалите такива, които са в цвят “тъмен хром”.

За да подсили привлекателността на предницата, погледната от всички страни, шестоъгълната решетка DS Wings е с уникален, скулпториран и графичен дизайн, който подчертава монограма DS. Елегантният й контур е продължен във вътрешността на фаровете.

DS 5 Moon Dust се отличава и със своя изискан интериор, в който са вложени материали от най-висок клас, използвани от най-престижните дизайнерски къщи и са обработени по специални техники – от кафявата кожена тапицерия в стил „верижка на часовник”, през специалните панели на вратите до декоративните абаносови елементи Markassa.

DS 5 Moon Dust се задвижва от хибриден дизелов двигател.

ИЗПЪЛНЕНИЕ 2015 НА DS 21 PALLAS: НАМИГВАНЕ КЪМ ИСТОРИЯТА

Моделът  2015 DS 21 Pallas „show car” отдава дължимото на историята на DS от 1955. Този легендарен автомобил, който чества своята 60-годишнина тази година, е наследството от което марката DS черпи своето вдъхновение днес. Екипът на DS интерпретира по нов начин DS 21 Pallas с идеята да обедини наследството и настоящето в един автомобил. Моделът, изложен в Женева е в мастилено син цвят (цветът на лансиране на новия DS 5) и е с кожен интериор „criollo semi-aniline” (познат от най-високите нива на изпълнение на днешните модели DS).

DIVINE DS : БЪДЕЩЕТО НА МАРКАТА DS

Показан за пръв път на автомобилното изложение в Париж през 2014, концептуалният модел DIVINE DS е въплъщение на традициите на марката и нейното бъдеще. Разработен и конструиран в Париж, този манифест на стила е смесица от изисканост и технологии. Той е с компактен силует, с четири врати, стилът му е расов и очарователен и е подсилен допълнително от графични елементи. Интериорът му е смел и уникален. Фаровете му са с футуристичен дизайн и лазерна технология, в допълнение към LED светлините, задното стъкло е покрито с малки плоскости, които се повдигат, за да оптимизират аеродинамичността, постът му за управление е от типа ‘cockpit’, при който всичко е вдигнато…

DIVINE DS въвежда понятието ’Hypertypage’ (‘Хипертипаж’) . Това ново понятие, отвъд персонализацията, позволява на клиента да избере измежду три интериорни хармонии, достойни за висша мода, при които са използвани рядко срещани в автомобилния свят луксозни материи –  ‘Parisienne Chic’,  ‘Mâle’ и ‘ Fatale Punk’. Тази иновация показва желанието на DS да създава за клиентите си автомобили, които са точно отражение на техния характер.

НОВИ УСЛУГИ НА БОРДА

Автомобилите DS се отличават със своите иновативни технологии и услуги, ориентирани изцяло към клиента :

· Нов тактилен екран, който през първата половина на 2015 ще започне да се монтира на всички модели. Екранът на DS 5 е от последно поколение и е съвместим с новата система New Mirror Screen. Тя дава достъп и качва директно цялата информация от смартфон на екрана на автомобила.

· DS Connect Box, иновативна комбинирана услуга, разработена да отговори на нуждите на клиентите по отношение на сигурност, печелене на време, бюджет и комфорт. DS Connect Box работи с помощта на GPS модул и SIM – карта, интегрирана в автомобила.

Следните четири услуги са включени в пакета :

пакет SOS & Assistance : автоматично спешно повикване или свързване с платформата за спешни повиквания с натискане на бутон « SOS ».

пaкет Monitoring : виртуална сервизна книжа (автоматично следене на пробега и напомняне за предстоящи посещения в сервиз за поддръжка) и доклади за използването на автомобила.

пакет Mapping : локализиране на автомобила, данни за маршрутите, които изминава и друга информация – в случаите, в които се управлява от трето лице.

пакет Tracking : локализиране на автомобила 24/24, 7/7, в случай на кражба.

· Накрая, новото мобилно приложение – MyDS – съвместимо с iOS/Androïd. MyDS включва набор от функции, свързани с автомобила : локализиране къде е паркиран той, пешеходна навигация до крайната точка, напомняне за предстоящи посещения в сервиз, свързани с поддръжката, достъп до документи на автомобила и др. Целта на приложението е да предложи на клиента пълно обслужване по време на цялото му пътуване, посредством иновативни и интуитивни услуги, детайлна информация за автомобила и специални оферти, само за собственици на DS.