C-ZERO 100% електрическият автомобил на Citroën.

НИВА

Ниво Seduction

Електрически двигател

– ESP, ABS с Електронен разпределител на спирачното усилие и Система за подпомагане при внезапно спиране

– Въздушни възглавници – фронтални, странични и тип “завеса”

– Citroën eTouch

– Алуминиеви джанти 15 ”

– Автоматичен климатик

– Предни и задни eлектрически стъкла

– Борден компютър

– Индикатор за изразходвана или за регенерирана енергия

– Електрическа серводирекция

– Регулируема по височина седалка за водача

– Фарове за мъгла

– Connecting Box + Комплект “свободни ръце” + USB порт

– Аудио система CD MP3 с 4 високоговорителя

– Автоматични къси светлини

СИЛНИ СТРАНИ

100% електрически

100% електрическа технология, над 5000 автомобила в Европа и първият електрически автомобил, който направи околосветско пътешествие.

Electric-01_100

ПОКАЗАТЕЛИ

Автомобил, който се чувства еднакво добре в града и извън него.

Максималната скорост от 130 км/ч и автономията от около 150 км са напълно достатъчни за изминаване на ежедневните маршрути. Управлението на автомобила е изключително лесно: има един педал за газта и един педал за спирачката. Завъртате контактния ключ и двигателят не издава никакъв шум, чува се само звуков сигнал (бип), който ви съобщава, че автомобилът е готов за път.
Освен презареждането, Citroën C-ZERO разполага и с друг източник на енергия: самият той. В действителност, по време на фазите на намаляване на скоростта двигателят му функционира като генератор и трансформира кинетичната енергия на автомобила в електрическа енергия, която презарежда акумулаторната батерия. Един индикатор ви информира постоянно за изразходваната енергия и за генерираната енергия, като по този начин ви позволява да адаптирате стила си на управление така, че да оптимизирате презареждането на акумулатора.
Освен че е учудващо лесен за използване, Citroën C-ZERO е и икиномичен при ползване, благодарение на това, че ползва безплатен паркинг в по-голямата част от градовете.

C zero Perf

ПОДРОБНО

100% електрически

Нула емисии на С02 в движение!

Забравете бензиностанциите! Citroën C-ZERO се задвижва от електрически двигател, който развива мощност от 49 kW (или 67 к.с. CEE) и е захранван от литиево-йонна акумулаторна батерия с капацитет 16 kWh. Тази батерия доставя необходимата енергия за захранване на двигателя, на климатика и на системата за отопление.

Акумулаторната батерия се презарежда за 6 часа като предоставения с автомобила кабел се включи в обикновен домакински контакт 220 волта (16 ампера).

 

Времето за зареждане намалява до 30 мин.

(80% зареденост), в случай на наличие на специфична клема за монофазен ток 125 ампера.

За да се свали центъра на тежестта на Citroën C-ZERO, да се осигури максимална безопасност в случай на удар и да не се отнеме от вътрешното пространство, акумулаторната батерия е разположена в междуосието под пода.