НИВА 

 • CHIC

  – Алуминиеви джанти 16″ BAIKAL*

  – Електрохромно вътрешно огледало

  – Предни и задни електрически стъкла

  – Светлинен подпис, очертан от светлинни водачи отпред и отзад

  – Аудио CD MP3 + Комплект “свободни ръце” Bluetooth + USB

  – Волан, регулируем по височина и в дълбочина

  – Автоматична електрическа ръчна спирачка

  – Автоматични фарове

  – Заден централен подлакътник с ниша за ски

  – Странични хромирани лайстни

  – Предни автоматични чистачки

  – Електрически външни огледала с функция за размразяване

  – Автоматичен двузонов климатик

  – Хромирани “саби” отпред

  – Комплект за лепене на гуми

  – Предни фарове за мъгла + допълнително осветление в завой

  – ABS с електронен разпределител на спирачното усилие, система за подпомагане при внезапно спиране и ESP

  – Бордови компютър

  – Програмируем рагулатор-ограничител на скоростта

  – LED мигачи в огледалата

  – Волан с кожено покритие

  – Система за следене на налягането в гумите

  – Въздушни възглавници – фронтални, предни странични и тип “завеса”

   

 • SO CHIC

  So Chic = Be Chic + Следното оборудване

  – Покрив “тип пилотска кабина”

  – Система за улеснено паркиране назад

  – Аналогов часовник

  – Допълнително тонирани задни странични стъкла и задно стъкло

  – Метални прагове на предните и задните врати

  – Електрически сгъваеми външни огледала

  – Система за достъп и потегляне “свободни ръце”

  -Алуминиеви джанти 17″ HOUSTON

 • SPORT CHIC

  -Sport Chic = So Chic + Следното оборудване

  Алуминиеви джанти 18″ TWIST сиви с диамантен ефект

  – Алуминиеви педали и стойка за крака

  – Предни електрически седалки

  – Система за улеснено паркиране напред и назад и Камера за заден ход

  – Кожен волан с кожа напа

  -DS LED VISION

  – DS Connect Box (с включен комплект SOS и Пътна помощ)

  – Предни и задни постелки за пода

  – Насочващи се би-функционални ксенонови фарове

  – Навигационна система с 7” сензорен екран

 

ПРЕДИМСТВА 

 • ДИЗАЙН

  Авангарден дизайн: Новата му изваяна и изтънчена решетка “DS Wings” със забележителен стил осигурява нови преживявания при управление.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Design

 • НОВ ПОДПИС

  Нов магнетичен поглед: новите му фарове “DS LED VISION” комбинират технологията LED и ксенон с мигачи с пробягваща светлина – уникално за пазара – и LED фарове за мъгла с допълнително осветление в завой. Тези светлини осигуряват по-добри характеристики и модерен стил.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-RegardMagnetique

 • МАТЕРИАЛИ

  Висша мода: Автентични материи, изключително ноу-хау и елегантност и в най-малките детайли. Всички кожи предлагат тези три качества, включително и полуанилиновата кожа, най-луксозната в автомобилния свят. Концепцията на седалките с декорация тип “верижка на часовник” не може да бъде открита в нито един друг автомобил в света; Марката DS присъства навсякъде, изобразена чрез метални и алуминиеви декорации; друга привлекателна характеристика е аналоговият часовник.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Materiaux

 • ИНТЕРИОР

  Специфично купе, вдъхновено от космонавтиката с остъклен покрив тип “пилотска кабина”, като основните командни елементи под формата на различни видове бутони са групирани върху две централни конзоли, едната ниска, а другата на тавана.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-InterieurCockpit

 • ДИНАМИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  Динамичните характеристики на новите двигатели – бензинови и BlueHDi са съобразени с нормата Евро 6 – те са по-екологични и по-икономични. Новата автоматична 6-степенна скоростна кутия (EAT6) предлага изключителни характеристики, с 25% по-бързо превключване на предавките, никакви вибрации, което я прави приятна за използване и позволява да се отчете разход на гориво на нивото на най-добрите механични скоростни кутии.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Performance

 • HYBRID4

  Технологията 4×4 хибрид е използвана за пръв път при модела DS 5. Този хибриден двигател предлага едновременно високите динамични характеристики на пътя на дизеловия двигател HDi 160 и ефективността на електрическата енергия: 200 к.с., 4 задвижващи колела и електрически режим за движение в града (90 гр CO2 / км). Хибрид, който се римува с удоволствие.

  920X520-NEW_DS5_lesplus_HYBRID4X4

 • УДОВОЛСТВИЕ ПРИ УПРАВЛЕНИЕ

  Уникално удоволствие при управление: Новият DS 5 предлага динамично пътно поведение, прецизна настройка на окачването и перфектно съчетание на комфорт и мощност;
  Постът за управление сякаш постепенно оживява при запалване на двигателя със светването на бордния панел, на цветния екран и системата за индикация на челното стъкло, които Ви приканват да поемете на спокойно и приятно пътешествие.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Experience de conduite

 • ТЕХНОЛОГИИ

  Оборудвания от последно поколение: Подобрени комфорт и безопасност, благодарение на системата за достъп и потегляне “свободни ръце”, камерата за заден ход, системата за следене на мъртвата точка, автоматичното превключване от къси на дълги светлини и второто поколение система за индикация при неволно пресичане на осевата линия.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-tECHNOLOGIE

 • СВЪРЗАНОСТ

  Хай-тек изживяването при управление се обогатява от новия цветен сензорен екран. Този екран от последно поколение предлага също и функцията New Mirror Screen, която позволяват да дублирате съдържанието на смартфона си, за да използвате приложенията му напълно безопасно.

  За да Ви осигури безопасност и спокойствие, Новият DS 5 предлага също и офертата DS Connect Box с комплект SOS & Пътна помощ, иновативна система, която позволява да се осъществи автоматично повикване за спешна и за пътна помощ с функция за локализиране и да се изпрати помощ.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Connectivité

 • СТРУКТУРА

  Удоволствие от управлението: Компактни размери (4,53 м) и просторен интериор. Благодарение на изключителната си структура, Новият DS 5 предлага:
  пет истински места за сядане, просторен багажник (468 л. VDA) и модулност (заден капак, сгъваема делима задна седалка 1/3 – 2/3) – уникален дизайн, който не прави никакви компромиси.

  920X520-NEW_DS5_lesPlus-Architecture

 

ПОКАЗАТЕЛИ 

 • Новият DS 5 е оборудван със системата за интелигентен контрол на задвижването, която обезопасява и улеснява придвижването върху хлъзгав, заснежен, заледен или мокър път.
  Насладете се на динамичен суперкомфорт, благодарение на разнообразното оборудване за безопасност от най-ново поколение:
  – окачване, което позволява да се филтрират неравностите на пътя;
  – дирекция, която предлага прогресивно завиване на колелата и много точно управление на автомобила без това да вреди на динамичността и устойчивостта на волана;
  – електронен разпределител на спирачното усилие и система за подпомагане при внезапно спиране за по-добър контрол над спирачките;
  – ABS и ESP, гаранция за запзаване на траекторията и в най-деликатните пътни ситуации.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_cOMPORTEMENTROUTIER

 • Автоматичнта 6-степенна скоростна кутия от най-ново поколение осигурява удоволствие от управлението от много високо ниво:
  – по-бързо и по-плавно превключване на предавките,
  – намаляване на вътрешното триене и т.н.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_BOITE-de-Vitesses

 • Нови мощни и икономични двигатели нареждат Новия DS 5 на нивото на най-добрите от премиум конкурентите.
  Всички двигатели, както бензиновите, така и дизеловите, предлагат мощност (от 120 до 210 к.с.) и грижа за околната среда (между 3,8 л/100 и 4,3 л / 100 при дизела). Да не забравяме и двигателя Hybride 4×4: 90 гр/км CO2 и разход на гориво от 3,5 л/100 при смесен цикъл.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_

 • Оборудван с автоматичната 6-степенна скоростна кутия от най-ново поколение (по-бързо превключване на предавките, по-голямо удоволствие, намалено вътрешни триене и т.н…), Новият DS 5 THP 165 S&S при смесен цикъл изразходва 5,9 л/100 км и отделя емисии на CO2 от 135 гр/км, или с 30 гр/км или 18 % по-малко (при смесен цикъл в сравнение с THP 155 Euro 5).
  С максимално налягане при впръскване от 200 бара и технологията Stop&Start, този двигател осигурява максимална мощност от 120 kW (165 к.с. CEE) при 6 000 об/мин. Максималният въртящ момент е 240 Nm от 1 400 об/мин и остава постоянен до 4 000 об/мин, характеристика за забележително удоволствие при управление при ниските и средните режими.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_ESSENCE165THP

 • ДВИГАТЕЛЯТ BLUEHDI 120 S&S BVM6

  Двигателят BlueHDi 120 S&S BVM6 демонстрира високи динамични характеристики по отношение на разхода на гориво, емисиите на CO2 и въртящия момент: 3,8 л / 100, 100 гр / км CO2, въртящ момент от 300 Nm. С тези резултати, Новият DS 5, оборудван с този двигател е пример за подражание сред конкурентите си в сегмент D.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_BLUEHDI120

  ДВИГАТЕЛЯТ BLUEHDI 150 S&S BVM6

  Новият DS 5 е пример за подражание в своя сегмент (при еквивалентни двигатели) по отношение на въртящия момент, рахода на гориво и вредните емисии. Този двигател 2 литра HDi 150 отчита разход на гориво от 4,4 л/100 и емисии на CO2 от 103 гр/км, или с 22 гр по-малко в сравнение с HDi 160. Максималният въртящ момент, който е по-висок от този на предишното поколение (HDi 160 Евро 5), достига 370 Nm при 2000 об/мин.

  920X520-NEW_DS5_motorisation_BLUEHDI150

  ДВИГАТЕЛЯТ BLUEHDI 180 S&S EAT6

  Двигателят BlueHDi 180 осигурява удоволствие при управление от най-високо ниво, благодарение на мощността си (133 kW) и на максималния си въртящ момент (400 Nm при 2 000 он/мин). Използването на нов турбокомпресор с променлива геометрия, увеличаването на налягането на свръхпълнене и налягането в горивните камери позволяват да се увеличи мощността на Новия DS 5 BlueHDi 180 с 20 к.с. спрямо предишното поколение (HDi 160). От друга страна, този нов двигател е оборудван с балансиращи валове, за да осигури съответното за тази категория ниво на акустичен комфорт и на абсорбиране на вибрациите. Новият DS 5 BlueHDi 180 S&S EAT6 съчетава динамични характеристики – с емисии на CO2 и разход на гориво от най-високото ниво в сегмента (110 гр/км CO2, или с 44 гр. по-малко в сравнение с HDi 160 BVA и 4,3 л/100 км) – с удоволствие от управлението (въртящ момент от 400 Nm).

  920X520-NEW_DS5_motorisation_BLUEHDI180

 • Новият DS 5 е автомобил, който използва за пръв път технологията Hybrid Diesel и ще продължи да предлага тази задвижваща верига, съчетаваща високите динамични характеристики на пътя на дизеловия двигател HDi с ефективността на електрическия двигател. С Hybrid 4×4, Ви се гарантират силни усещания при управление (200 к.с., 4 задвижващи колела, движение в града само с електродвигателя, функция boost при ускоряване), значително намалени емисии на CO2 (90 гр/км) и разход на гориво от 3, 5 л / 100 км, намален с поне 3 л / 100 км при движение в града.
  Hybrid 4×4 позволява да избирате различни режими на управление. Благодарение на бутона за избор на режим, разположен върху централната конзола, Вие можете да избирате между четири режима на функциониране: автоматичен (Auto), Нулеви емисии (ZEV), 4 задвижващи колела (предните колела се задвижват от двигателя с вътрешно горене, а задните от електрическия двигател) и Sport (максимално използване на електрическия двигател в допълнение към двигателя с вътрешно горене).

  920X520-NEW_DS5_motorisation_HYBRID4X4

 

ЦВЕТОВЕ 

 • Новият DS 5 - Hurricane Grey
 • Новият DS 5 - Hurricane Grey

Hurricane Grey

 • Hurricane Grey

  Hurricane Grey
 • Arctic Steel

  Arctic Steel
 • Shark Grey

  Shark Grey
 • Perla Nera Black

  Perla Nera Black
 • Vapor Grey

  Vapor Grey
 • Blue Ink

  Blue Ink
 • Pearl White

  Pearl White
 

ПОДРОБНО 

 • СТИЛ

  Новият DS 5 е с уникален, лесно разпознаваем външен и вътрешен дизайн. Аеродинамичният му силует, който е изразителен и в най-малките детайли, привлича всички погледи и обещава динамично и спокойно пътно поведение.

  НОВА РЕШЕТКА

  Новият DS 5 демонстрира още по-забележителен характер с вертикалната решетка, която гордо носи емблемата DS – DS Wings, препратка към оригиналния DS.

  Решетката DS Wings с шестоъгълна форма демонстрира уникален, фин и графичен дизайн. Тя е с хромиран контур – който подчертава нейната елегантност – и е удължена от 2 светли ивици във вътрешността на фаровете.

  НОВИ ФАРОВЕ

  Новият DS 5 носи новия светлинен подпис “DS LED Vison” с нови фарове, съчетаващи технологиите LED и ксенон с мигачи с пробягваща светлина – уникално за пазара – и LED фарове за мъгла с допълнително осветление в завой.

  Изработени като поставени в обков скъпоценни камъни, тези фарове силно допринасят за уникалната идентичност на предницата и същевременно осигуряват качествено осветление, но най-вече те са перфектна илюстрация на изтънчеността и вниманието към детайла, характерни за марката DS.

  ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА ЗАДНА ЧАСТ

  Погледнат отзад, Новият DS 5 затвърждава още повече индивидуалността си чрез шроките коловози и двете тръби на ауспуха, интегрирани в задната броня. Подписът, очертан от шест светлинни водача също акцентира забележителната задна част.

 • ‘КОКПИТ’

  Интериорът на Новия DS 5 напомня за света на космонавтиката. Покривът тип “пилотска кабина” най-ярко свидетелства за това. Той съдържа три светли отвора и създава уникална и персонализирана атмосфера, изпълнена със светлина, както денем, така и нощем.

  Постът за управление е напълно съобразен с водача и основните командни елементи, под формата на различни видове специфични бутони, вдъхновени от космонавтиката, са обединени върху две централни конзоли, една ниска и една на тавана.

  СЕНЗОРЕН ЕКРАН

  Сензорен екран за по-голяма ергономичност

  Новият сензорен екран 7” осигурява лесен достъп до всички функции на автомобила.

  Благодарение на този нов екран, централната фасада и конзола са изчистени (12 бутона по-малко!) и олекотени и предлагат ново място за вещи за по-лесно ползване в ежедневието.

  АТМОСФЕРА

  Новият DS 5 е един от малкото автомобили, които предлагат 3 различни качествени кожи, даващи възможност за 8 различни комбинации на тапицериите на седалките:
  – зърнеста кожа, естествена кожа напа и полуанилинова кожа, една от най-красивите кожи в света, която рядко се използва в автомобилния свят, само при няколко конструктора на луксозни автомобили.

  Появяват се също и:
  – нова метална декорация с мотива DS върху вратите и централната конзола;
  – нова тапицерия на седалките от двуцветна кожа Напа в черно Mistral и синьо Saphir с декорация тип “верижка на часовник”- уникална за света на автомобилите и изключително използвана при автомобилите на марката DS.

  КОМФОРТ

  Новият DS 5 се отличава с благородството на използваните материали, както и с отделеното внимание и на най-малките детайли по отношение на шумоизолацията:
  – алуминий върху панелите на вратите, декорации на конзолите, метал върху ръкохватката на скоростния лост и вътрешните дръжки на вратите;
  – бордно табло, облицовано в мека материя, която е приятна на допир;
  – силно заглушени шумове и цялостна грижа по отношение на шумоизолацията и поглъщането на шумовете;

  За комфорта на Новия DS 5 допринасят също и масажиращите седалки с електрическа функция за запаметяване на настройките.

 • DS CONNECT BOX

  За да Ви осигури спокойствие и безопасност, Новият DS 5 е оборудван също и с DS Connect Box с комплект SOS & Пътна помощ, иновативна система, която позволява да се осъществи автоматично повикване за спешна и за пътна помощ с функция за локализиране и да се изпрати помощ в случай на проблем.

   

  За да се гарантира още по-голям комфорт и безопасност, се предлагат нови комплекти:
  • комплект Monitoring: виртуална сервизна книжка (автоматично следене на пробега и напомняне за планирани посещения за поддръжка в сервиз), еко-управление (персонализирани съвети, основаващи се на стила на управление на водача) и отчет за ползването (който обобщава всичко относно ползването на автомобила)
  • комплект Mapping: локализиране на автомобила, показване на маршрутите и информация относно използването на автомобила, в случай че е преотстъпен на друг човек
  • комплект Tracking: геолокализиране на автомобила в случай на кражба.

 • СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

  Оборудване за безопасност от най-последно поколение, което увеличава видимостта Ви.

  В едно от външните огледала светва светлинен диод, за да предупреди водача за наличието на автомобил или мотоциклет в областта на мъртвата точка.

  СИСТЕМА ЗА ИНДИКАЦИЯ ПРИ НЕВОЛНО ПРЕСИЧАНЕ НА ОСЕВАТА ЛИНИЯ

  Второто поколение на системата за индикация при неволно пресичане на осевата линия, с която е оборудван Вашият Нов DS 5 е по-усъвършенствано. Пресичането на линията се оповестява чрез вибрация в седалката на водача.

  СИСТЕМА ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН КОНТРОЛ НА ЗАДВИЖВАНЕТО

  Независимо от типа път и двигателя, тази система която е свързана с ESP, подпомага потеглянето върху хлъзгава повърхност и осигурява оптимално сцепление и задвижване, като ограничава приплъзването на колелата.

  ДОПЪЛНИТЕЛНО ОСВЕТЛЕНИЕ В ЗАВОЙ

  В завой, при ниска скорост (максимум 40 км/ч), фаровете за мъгла с допълнително осветление в завой осигуряват допълнителен светлинен сноп във вътрешността на завоя или на кръстовището.

  СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА НАЛЯГАНЕТО В ГУМИТЕ

  Тази система за автоматично следене на налягането в гумите в движение позволява да се установи евентуално спадане на налягането, което може да застраши стабилността на автомобила и безопасността на пътниците.

 • СИСТЕМА ЗА ДОСТЪП И ПОТЕГЛЯНЕ "СВОБОДНИ РЪЦЕ"

  Благодарение на функцията за достъп и потегляне “свободни ръце” Вашият Нов DS 5 разпознава своя водач още щом той се приближи. Поставянето на ръката зад някоя от дръжките на вратите, задейства отключването. За да се стартира двигателя, е достатъчно да се натисне бутона START.

   

  АВТОМАТИЧНО ПРЕВКЛЮЧВАНЕ МЕЖДУ КЪСИ И ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

  Благодарение на една миниатюрна камера, интегрирана в челното стъкло, превключването между къси и дълги светлини се осъществява автоматично в зависимост от осветеността и пътните условия.

  КАМЕРА ЗА ЗАДЕН ХОД

  Свързана с новия сензорен екран 7″, камерата за заден ход изпраща цветен образ върху екрана. Благодарение на визуални цветни репери водачът може да маневрира напълно безопасно.

  СИСТЕМА ЗА ИНДИКАЦИЯ ВЪРХУ ЧЕЛНОТО СТЪКЛО

  Технология за по-добра видимост, по-голям комфорт и още по-голяма безопасност.
  Изключително иновативна технология взаимствана от бойните самолети, която предлага ясна видимост при всяка ситуация, Системата за индикация върху челното стъкло проектира цветно основната инфомация за управлението върху прозрачна ивица в зрителното поле на водача.

  Само с едно натискане на бутона START, прозрачната ивица на цветната система за индикация върху челното стъкло, трите цифрови панела и стрелката на бордното табло светват едновременно… Очарователно!