September 4, 2015

DS ОФИЦИАЛЕН ПАРТНЬОР НА CHANTILLY ARTS & ÉLÉGANCE RICHARD MILLE

DS ОФИЦИАЛЕН ПАРТНЬОР НА CHANTILLY ARTS & ÉLÉGANCE RICHARD MILLE

На 6 септември Марката DS ще участва в изданието за 2015 г. на Chantilly Arts & Elegance Richard Mille. Като официален партньор, DS ще участва в Държавния конкурс "Най-красивите коли в света" и в „Конкурса за елегантност”.

В „Конкурса за елегантност” Марката ще представи концептуалния модел NUMÉRO 9 редом до манекен, облечен от дизайнера Емрик Франсоа. Публиката ще може да види също изложба на автомобилите DS от вчера и днес, с която продължават тържествата за 60-годишнината от създаването на първия DS!

На второто издание на Chantilly Arts & Elegance Richard Mille, което ще се проведе в неделя, 6 септември, DS участва за втори път и става официален партньор на това изключително събитие. Събитие, в което се римуват Автомобил и Елегантност, Изкуство да се живее по френски и Неделя на село.

На почит са наследството и бъдещето на DS

DS ще участва в два от организираните през целия ден различни конкурси: в Държавния конкурс и в Конкурса за елегантност.

В Държавния конкурс “Най-красивите коли в света” ще бъде показано наследството на марката DS с участието на стари модели DS и SM със специална каросерия. Официалният автомобил DS на Президента Шарл де Гол и DS Ronde de Chamonix ще са включени в надпреварата за наградата в тази категория, като с това се отдава дължимото на тези два модела и на техните собственици, които полагат за тях големи грижи. DS и SM са два автомобила, които са се запечатали в автомобилния пейзаж на тяхното време и са изтъквали френския опит в световен мащаб.

С това уникално наследство, днес марката DS си поставя за цел да продължи историята с амбицията да въплъти в автомобила френското умение по отношение на лукса. На Конкурса за елегантност тя ще представи концептуалния модел NUMÉRO 9 в компанията на манекен, облечен от френския дизайнер Емерик Франсоа.

Роден в Париж, родно място на Марката и столица на модата и изтънчеността, NUMÉRO 9 повтаря силует с признат престиж в автомобилната история, shooting brake. Отличава се със стегнати очертания, издължен капак на двигателя, ултра-ниска позиция, заден спойлер, 21-инчови колела с джанти „турбини”. DS стилът е изразен чрез плаващия покрив, подчертан с хромиран подпис, върху който се появява в дискретен филигран рамката DS, както и чрез страничните стъкла стигащи чак до задното стъкло. С цвят Whisper – тъмно черно с лек лилав нюанс – и лайстни от „калифорнийски” хром – хром с леко топъл цвят – NUMÉRO 9 е загадъчен и изискан. Представен на автомобилното изложение в Пекин през 2012 г., той въвежда за първи път идентичността на предницата на бъдещите модели DS. Една идентичност, която днес откриваме в Новия DS 5 с решетката “DS Wings”, вертикална решетка, гордо носеща емблемата DS.

За да отличи NUMÉRO 9 в Конкурса за елегантност, Марката работи в сътрудничество с дизайнера Емерик Франсоа. Манекенката, която ще дефилира до концептуалния модел ще бъде облечена за случая с прилепнала рокля, гарнирана с кожени ширити от колекцията «Coutures Vampires». От петнадесет години, този френски дизайнер се стреми да създава един идиличен, фееричен и необикновен свят, съвременно елегантен и извън времето. Неговият подход наподобява този на марката DS с това постоянно търсене на равновесие между традиция и съвременност, авангардност и иновации, изтънченост и елегантност.

ПРАЗНУВАНЕ НА 60-ГОДИШНИНАТА НА DS В ШАНТИЙИ

Второто издание на Chantilly Arts & Elegance Richard Mille е също така възможност за марката DS да продължи празненствата по повод 60-годишнината от създаването на DS. Посетителите ще могат да видят в рамките на Имението Шантйи, в близост до замъка, изложба свързваща историята на тази велика дама сред френските автомобили с Марката в наши дни. От хранилището на Ситроен ще бъдат изложени рядко показвани проекти и макети, за радост на любителите. Те ще могат да се възхитят между другото и на “Хипопотама”, първият макет на DS, изработен през 1949 г. и на макета  Ovni, представен през 1955 г. в Гран Пале по време на автомобилния салон в Париж.

С ценната подкрепа на клуба SM Club de France и колекционерите, повече от двадесет стари автомобила DS и SM също ще бъдат изложени заедно с настоящата гама модели DS. Ще бъде акцентирано на лимитираната серия „1955″. Това е специална серия, включваща DS 3, DS 4 и Новия DS 5, отличаваща се най-вече с цвета Bleu Encre на автомобилите и с елементи, които, създават усещане за изтънченост и внимание към детайла. Изцяло кожени седалки, колела с алуминиеви джанти с център в матово златно, черупки на огледалата за обратно виждане с гравирани букви DS и персонализирани елементи с печат “60 години 1955” представляват фабричната  марка на това изключително издание.

А СЪЩО И…

Марката DS е също така и официален превозвач на Chantilly Arts & Elegance Richard Mille. Около 20 Нови DS 5, ще осигурят трансфера както на официалните гости, така и на организаторите.

Накрая, любителите на DS и естетите ще могат да си доставят удоволствие с предмет от гамата DS Lifestyle, като например чанта DS 48Н от телешка лицева кожа, които ще се продават в бутика DS. Той се намира близо до замъка и ще предлага също цяла серия предмети, свързани с DS, между които книгата “DS винаги авангарден” – книга създадена от Марката в чест на първите автомобили DS – както и миниатюри.