January 30, 2017

DS VIRGIN RACING НАЕМА АЛЕКС ЛИН КАТО РЕЗЕРВЕН ПИЛОТ

DS VIRGIN RACING  НАЕМА АЛЕКС ЛИН КАТО РЕЗЕРВЕН ПИЛОТ

Пилот по развитието във Формула 1, Шампион на GP3 и победител в Макао
Лин твърди : « Без съмнение Формула E е най-конкурентният шампионат в света и аз искам да съм част от него. »

 

DS Virgin Racing приема подкрепата на Алекс Лин, пилот по развитието на Формула 1, пилот на GP2/3/, който ще заеме поста на резервен пилот.

На 23 години, Алекс Лин ще допринесе със своя богат опит на пилот на едноместен автомобил. Неговият списък с награди наброява титли във Формула Рено Великобритания и GP3, роля на пилот по развитието във Формула 1 и титла в Макао.

Пристигането на Алекс Лин представлява успех за тима: « Virgin Racing със сигурност е най-готиният екип на шампионата. Те се вълнуват от състезанието и се раздават докрай в търсенето на успеха. Маркетинговият им подход и сам по себе си едноместният автомобил DSV02, са гениални. Като пилот, тези подробности са наистина важни за мен. Но това съдейства и за възможността едноместната кола редовно да печели състезанията ! »

По повод на дисциплината, Алекс Лин продължава: « Без съмнение, Формула E е най-конкурентният шампионат в света, с пилоти от най-висока класа. Като пилот, всеки желае да участва в най-добрия шампионат, ето защо опитвам да намеря място във Формула Е, с добър екип. Така че много се радвам, че успях да подпиша с DS Virgin Racing!  »

DS Virgin Racing ще разчита на Алекс по време на тестовете за развитие и при подготвителните сеанси на пилотите. Той бърза да посрещне предизвикателството « обожавам съчетаването на състезание в центъра на града с управление на енергията. Сигурен съм, че тази дисциплина много ще ми хареса и че ще науча много. С нетърпениe очаквам да работя със Сам и  Хосе при тестовете за развитие на колата на симулатора DS Performance, в Сатори. »

Алекс Таи от основния отбор на DS Virgin Racing същo смята така: « Щастлив съм, че е привлечен пилот от такава класа като Алекс Лин. Това е красноречиво за силата на Формула Е. Този шампионат привлича пилоти като Алекс и фактът, че той избира екипа на DS Virgin Racing говори добре за нас. Нетърпеливи сме да видим на какво ще бъде способен той в нашия едноместен автомобил. »

За повече информация относно DS Virgin Racing , Отбора на Формула Е, отидете на http://www.ds-virginracing.com и на http://map.virginracing.com/