November 9, 2016

МАНИФЕСТ НА СВОБОДАТА ИЛИ АВАНГАРДНИЯТ ДУХ ВЪПЛЪТЕН В УНИКАЛНА ТВОРБА ПРИНТИРАНА В 3D

МАНИФЕСТ НА СВОБОДАТА ИЛИ АВАНГАРДНИЯТ ДУХ ВЪПЛЪТЕН В УНИКАЛНА ТВОРБА ПРИНТИРАНА В 3D

Точно когато в Париж се провежда Международният панаир на съвременното изкуство, Автомобили DS показаха в социалните мрежи най-новата си творба, Манифест на Свободата.

Марката отива още по-далеч, като споделя с членовете на своята общност и естетите файла на моделирането, с който ще се отпечата в 3D тази уникална творба. Този файл може да бъде изтеглен до 25-ти ноември 2016 от страницата във Facebook и в Twitter на DS. Изваян като склуптура, с плавни очертания, Манифестът на Свободата е проектиран от дизайнерите на ателието Стил на Автомобили DS и е символ на свободата да се твори, станала възможна благодарение на параметричния дизайн.

Точно когато в Париж се провеждаше Международният панаир на съвременното изкуство от 20 до 23 октомври, марката DS показа  творбата си Манифест на Свободата на страниците си в социалните мрежи Facebook, Twitter, Instagram.

С богатия си опит в областта на параметричния дизайн и 3D технологията, екипът дизайнери на DS проектира тази творба, за да отпразнува свободата на въобрежението, творчеството и възможностите при изследването на нови територии. Параметричният дизайн е наистина иновативна и авангардна дизайнерска техника в автомобилостроенето, която позволява да се счупят стилистичните окови. Тази техника вече е използвана при проектиране на футуристичното бордно табло и радиаторната решетка на DS E-TENSE. Този метод на проектиране в съчетание с възможностите на новите производствени процеси дава възможност да се произведат форми, които до сега е било невъзможно да се произведат.

Според Тиери Метроз, директор на Стил DS “Новите методи на проектиране на дизайна, които ние използваме в DS ни позволяват свободно да разгърнем творчеството, да разбием старите кодове, да създадем нови форми и да минем отвъд установените граници. С възможността да преосмислим изработването на формите ние даваме значителен тласък на изобретателността и навлизаме в една нова ера! “.

Той добавя: “Манифестът на Свободата, резултат от работата на моя екип от дизайнери празнува възможността да се твори, да се усвояват множество нови изразни средства. Тази творба е резултат от проучването на нови начини на мислене и представлява за Марката още една стъпка в усвояването на свободните форми. ”

Изваян като склуптура, с плавни очертания, Манифестът на Свободата е триизмерна структура, генерирана от един единствен елемент – монограма DS. В стоманено сив цвята и зелена Amétryne основа, творбата повтаря нюансите на DS E- TENSE – уникален автомобил, който олицетворява бъдещето на Автомобили DS.

На тези, които желаят да се насладят на тази уникална тволба, Марката предлага възможност за отпечатване в 3D, като им предоставя да използват файла за моделиране до 25 ноември публикуван на страницата на DS във Facebook и в Twitter.