July 12, 2016

МАРКАТА DS ПАТРОН НА ЛУВЪРА ЗА ПРОЕКТА “ПИРАМИДА”

МАРКАТА DS ПАТРОН НА ЛУВЪРА ЗА ПРОЕКТА “ПИРАМИДА”

След официалното откриване, което се проведе вчера в присъствие на Франсоа Оланд, Президент на Република Франция, на Жан-Люк Мартинез, Генерален директор на Лувъра и на Ив Бонефон, Генерален директор на марката DS, днес обществеността и посетителите на Лувъра ще могат да видят новата конфигурация на входовете и фоайетата на музея.

Наречен “Пирамида”, този голям проект започнал през 2014 г. вече е завършен, за да посреща 9 милиона посетители годишно и да върне на това емблематично място основното му предназначение, а именно да подготвя публиката за посещението на музея и също така да върне изискания му вид, без да се налагат никакви промени в архитектурата на сградата. Патрон на Лувъра от 2015 г. и привърженик на авангардния дух на творчеството на автора на пирамидата И. М. Пей, марката DS съвсем естествено подкрепи този проект.

“Ако търсите пресечната точка на Лувъра и Марката DS, това е общата им философия да съчетават винаги традицията с модерното, за да изграждат бъдещето си. Ето защо нашата визия е еднаква и залага на съвършенство и елегантност, умения и технологични иновации, за да може Франция да озарява целия свят. “, каза Ив Бонефон, Генерален директор на марката DS по повод подкрепата на Лувъра от 2015 г. “Да подкрепим реализацията на проекта Пирамида ни се стори съвсем естествено. Амбициозен проект под погледа и в краката на това възхитително и  авангардно произведение на изкуството каквото е Пирамидата. Творба, която ние от DS особено много харесваме, тъй като е израз на авангардния дух, към който се стремим. “

Стартиран през 2014 г., проектът “Пирамида” току-що приключи за радост на посетителите на Лувъра. Неговата цел: реорганизизация на достъпа и фоайетата под пирамидата, за да посрещат при най-добри условия посетителите –  9 млн.годишно.  Ако първоначалният проект от 1989 г. е предвиждал 4,5 милиона посетители, предизвикателството на настоящия проект бе да се намерят конкретни решения без да се променя архитектурата на сградата и без да се затварят за публиката фоайетата по време на ремонта. Това вече е приключило, а заедно с това контролните пунктове на  входовете са удвоени за по-бързо обслужване, има вече две информационни бюра на по-видими места и защитени от шума, касите за билети са на едно място, зоните в които посетителите се подготовят за посещение с гид са по-просторни … много подобрения, които чакат да бъдат открити, както и новите зали на Павильона с часовника, също открити вчера.