February 27, 2020

AMI ONE

100% ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ

БЕЗ ШОФЬОРСКА КНИЖКА. МАКСИМАЛНА СКОРОСТ 45 КМ/Ч И ПРОБЕГ ДО 70 КМ. КАПАЦИТЕТ НА БАТЕРИЯТА 5,5 kWh

През 2020, с ami – 100% ëlectric, Citroën отваря нова страница в своята история и навлиза в съвременната градска мобилност с иновативно и дръзко предложение, вдъхновено от нуждите и очакванията на широк кръг потребители. След представянето на концептуалния AMI ONE на автомобилното изложение в Женева през март 2019 и огромния интерес, който предизвика, моделът се превръща в реалност. Той дава отговор на новите очаквания за придвижванията на къси разстояния: по-лесен достъп до централните части на градовете, алтернатива на скутери, колелета, мотопеди, градски транспорт. Решение на достъпна цена, нови форми на потребление и изцяло дигитално преживяване.

ami – 100% електрически и без аналог на пазара. Citroën разкрива 100% електрическо преживяване за придвижване зад което стои стратегията на бранда достъп до мобилност да имат всички.

ami 100% ËLECTRIC ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД

 НЕКОНФОРМИСТКИ

  • 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ: нула емисии CO2 с грижа за всички и гарантиран достъп до централните части на градовете, интуитивен, тих и лесен за шофиране. С батерия, която се зарежда само за 3 часа в стандартна електрическа мрежа, точно както смартфон.
  • КОМПАКТЕН И ПЪРГАВ: с ултра компактен размер, 41 м, и диаметър за завой 7.20 м, пътуването и паркирането в града никога не са били толкова лесни.
  • КОМФОРТЕН И БЕЗОПАСЕН: малък отвън и широк отвътре, ami посреща на борда 2-ма пасажери и им осигурява пълен комфорт в условията на изцяло затворено и купе, защитено от външната среда и с много светлина.
  • ИДЕНТИЧНОСТ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ: оригиналният му стил, играта на симетрия и цялостното присъствие придават на ami уникален характер. Възможностите за персонализация позволяват на клиентите да се заиграят с екстериора, благодарение на 6 цветни пакета, които се предлагат.

МОБИЛНОСТ ЗА ВСИЧКИ

  • БЕЗ ШОФЬОРСКА КНИЖКА: достъпен от 14 годишна възраст във Франция (16 години в повечето държави в Европа). Със или без шофьорска книжка, ami е за всички.
  • A LA CARTE”: ami се предлага по всяко време и посреща всички нужди. Може да се ползва от една минута до една година, да се споделя, наема или купи.
  • НА ДОСТЪПНА ЦЕНА: супер-конкурентни цени, адаптирани към нуждите на клиентите:

Продажна цена за Франция: от €6,000 с ДДС (версия ami ami; бонус €900 с ДДС във Франция)

Дългосрочен наем за Франция: €19.99 на месец (версия ami ami; дългосрочен наем за 48 месеца, първоначална вноска  €2,644, екологичен бонус €900 с ДДС)

 НОВО ЦЯЛОСТНО ПРЕЖИВЯВАНЕ ЗА КЛИЕНТА

  • ДОСТЪПЕН 100% ОНЛАЙН: можете да го разгледате, конфигурирате и купите 24/7
  • НОВИ ДИСТРИБУЦИОННИ КАНАЛИ: ami ще се предлага в магазините FNAC и Моделът ще бъде на разположение за тест драйв и в специално изградени за това зони. Ami ще се предлага и в дистрибуторската мрежа на Ситроен.
  • ДОСТАВКА ДО ДОМА: ami може да бъде доставен директно до Вашия дом или на друго място, посочено от Вас.

AMI ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Дължина: 2.41 м / Ширина: 1.39 м (без огледалата за обратно виждане) / Височина: 1.52 м

Диаметър на завой между стени: 7.20 м / Тегло без батерия: < 425 кг

Общо тегло с батерия: 485 кг/ Батерия: 5.5 kWh

Пробег: 70 км / Максимална скорост: 45 км/ч

ЛАНСИРАНЕ: ЮНИ 2020 ВЪВ ФРАНЦИЯ. ПРЕДСТОИ ДА СЕ ПОДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПАЗАРИ