June 5, 2019

C3: АБСОЛЮТНИЯТ БЕСТСЕЛЪР НА СИТРОЕН!

МОДЕЛЪТ НАДМИНА 600 000 ПРОДАЖБИ ЗА 30 МЕСЕЦА!

Две години и половина след лансирането си,  Citroën C3 надмина 600,000 продажби! Третото поколение на модела е истински търговски успех и в момента е абсолютният бестселър на марката. Резултатите в продажбите отреждат на Citroën C3 мястото на 3-я най-продаван модел във Франция за всички сегменти и 4-я по продажби модел в сегмента в Европа*!

Лансиран през ноември 2016, третото поколение на Citroën C3 надмина 600,000 продажби. Над 110,000 са поръчките от началото на текущата година, което означава, че моделът продължава да бележи ръст.

Резултатът: Citroën C3 е третият най-продаван автомобил във Франция (за всички сегменти) и четвъртият по продажби модел в сегамента в Европа* (сегмент B хечбек).

Бестселърът на марката, C3 има огромен принос в продуктовата офанзива на Citroën. Марката отбеляза най-голям ръст в продажбите измежду първите 12 марки в Европа.

Сред силните страни на Citroën C3 е широкият продуктов микс и възможностите за персонаизация, които се използват от клиентите:

  • 40% от продажбите са в най-високото ниво на ободудване в гамата (ниво 3 ‘Shine’),
  • 65% от продажбите са на автомобили с двутоново купе,
  • 55% от продадените автомобили са оборудвани с протектори Airbump®,
  • 25%от продадените автомобили са с опционален цветен интериор.

*на база регистрирани автомобили в Европа, 30 държави за първо четиримесечие на 2019 година

Ситроен С3 се предлага с хомологация N1 и ползва данъчен кредит. Автомотор Корпорация предлага за модела лизинг без първоначална вноска и с отложено плащане на ДДС към финансова институция.