Survolt

Légende ci-dessous
Survolt

Дизайн

01_DesignSurvolt, иновативен и чувствен

Със своите компактни размери, Survolt взаимства стиловия код от спортния свят. Неговият чаровен и дълбок “поглед” действа много магнетично с малките хоризонтални фарове, които произлизат от света на спортните купета с високи технически показатели. Светлинният “подпис” от светодиоди придава съвременен и технологичен дизайн на автомобила.

Survolt е с ниско и спортно купе и си играе с контрастите между капака на двигателя с изпъкнали линии и масивните и изваяни страни, подчертани от изпъкнали калници, които обещават високи технически показатели и силни усещания. Задната част на Survolt взаимства елегантния светлинен “подпис” от Revolte. Специален спойлер, който е незаменима препратка към света на спортните автомобили, завършва линията на концептуалния автомобил.

Survolt е изпълнен в два цвята от червеникав нюанс до антрацитно сиво и си играе с материите и обемите. Неговите контури са ту плавни, ту ярко изпъкнали. Цветовете му разчупват ограниченията и правилата на класическия спортен свят, запазен само за мъже.

Купе

02_HabitacleSurvolt, изтънченост в спорта

Пилотската кабина на Survolt е проектирана като голяма капсула, рамкирана стъклена кутия с хромирани сводове, като прекрасно бутиково бижу. Автомобилът нарушава класическите изисквания за лукс, за да ги съчетае по изтънчен начин с тези от света на спорта, това е постижението на Survolt.

Купето на Survolt е замислено като пресечна точка на два коренно различни свята. От тази симбиоза между плавност и технологичност се ражда поста за управление. Всеки детайл е проектиран така, че да достави удоволствие и комфорт на пътниците, да осигури уникално и изключително преживяване.

Използването на големи остъклени повърхности осигурява светлина и усещане за пространство в интериора, за разлика от съвременните спортни автомобили.

Технически показатели

03_PerformanceSurvolt, мощност и изключителни усещания

Survolt е много авангарден за своето време и съчетава технологични иновации, които се грижат за околната среда. Подобно на модерния и динамичен Revolte, Survolt е задвижван от 100% електрически двигател. Тази иновация позволява да се съчетаят спортните характеристики и техническите показатели с опазването на околната среда и устойчивото развитие.

Това технологично решение е все още много рядко срещано в света на състезанията и изглежда неизпълнимо. Citroën се осмелява, Citroën го създава, Citroën нарушава нормите, за да ги издигне на по-високо ниво. Като предлага управление, което опазва околната среда, този двигател съчетава удоволствие от управлението, усещания, технически показатели и динамика, заедно с много високо ниво на комфорт и обезшумяване. Чрез прототипа си Survolt, Citroën предлага нова визия за своите автомобили, с което още веднъж доказва, че е една иновативна марка, обърната към креативността и технологията.