June 2, 2022

C5 X С ПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ НА АВТОСАЛОН СОФИЯ 2022

C5 X С ПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ

  • След силното представяне на международния престест в края на март тази година в Испания, дръзкият и иновативен С5 Х дебютира и у нас по време на Автомобилен салон София.
  • C5 X е съвършеното въплъщение на философията на Citroën. Моделът представлява хармонична симбиоза между елегантността на седана, динамизма на комби автомобила и високата позиция, която има водачът в SUV автомобилите.
  • Програмата Citroën Advanced Comfort® при C5 X получава най-яркия си до момента израз: богато вътрешно пространство за пътниците, прецизиране до най-малкия детайл в интериора, изцяло новото активно окачване Citroën Advanced Comfort и седалките Advanced Comfort.
  • C5 X е замислен като високотехнологичен автомобил и в него са вложени последно поколение технологии и системи, които да улеснят водача: head-up дисплей, активни и пасивни асистенти, които са крачка напред към полуавтономно шофиране.
  • C5 X е оборудван с изцяло нов 12-инчов HD сензорен интерфейс за комуникация с естествено гласово разпознаване.

Още с представянето си, новият флагман на Citroën – C5 X, привлече огромен интерес с авангардния си дизайн. Със C5 X Citroën вдъхват нов живот на доста консервативния D-сегмент и престъпва границите му. Със силна концепция, която съчетава седан и комби, C5 X е въплъщение на най-чистата традиция на марката – иновацията. Моделът е създаден за да отговори високите очаквания на потребителите, които искат да получат най-доброто от сегмента на големите автомобили, но и от SUV сегмента.
Силуетът на C5 X поразява от пръв поглед: новият V-образен светлинен подпис на Citroën се откроява във фаровете и задните светлини, излъчването е агресивно и ярко. Каросерията е динамична и издължена, изключително аеродинамична. Пътният просвет е увеличен спрямо традиционния седан, колелата са с голям диаметър – 720 мм, което дава на водача е по-висока позиция и осигурява по-добра видимост и контрол. С междуосие от 2 785 мм за изключително пространство на задните седалки, C5 X предлага щедри външни размери, с дължина 4 805 мм, ширина 1865 мм и височина 1485 мм, поставяйки го в сърцето на D-сегмента.

C5 X е нова покана за пътуване, без стрес, спокойствие икомфорт, с подчертана грижа за околната среда.

Очакваме Ви на щанда си в зала № 4 от 4-ти до 12-ти юни в Интер Експо Център.