November 19, 2020

CITROËN AMI С НАГРАДА OT AUTOBEST

“A STAR IS BORN”

ОТЛИЧИЕТО Е ПРИЗНАНИЕ ЗА ИНОВАТИВНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ, КОЕТО AMI ПРЕДЛАГА НА ШИРОКА ГРУПА ПОТРЕБИТЕЛИ

Международното автомобилно жури AutoBest, състоящо се от журналисти от 31 държави в Европа, присъди специалната награда “A STAR IS BORN” на Citroën Ami. Отличието е признание за новото решение за електрическа мобилност, което осигурява свобода на движението на много широка група потенциални клиенти.
AMI ONE е на пазара във Франция от май 2020 и предлага оригинален и съвременен начин за придвижване в града, достъпен за потребители над 14 години. Купето на AMI е защитено и изцяло затворено.

A STAR IS BORN

AMI е конкретен отговор на съвременните нужди за мобилност. Със своя компактен размер, уникален дизайн и забележителна визия, AMI разчупва правилата и стандартите на пазара. Философията на изцяло различното от досегашните предложения излиза извън самия продукт и обхваща цялата екосистема на AMI – изцяло дигитално преживяване и нов метод на дистрибуция.

Факторите, които са взети под внимание от журито на AUTOBEST при избора са:

РЕШЕНИЕ ЗА МОБИЛНОСТ, ОТГОВАРЯЩО НА СЪВРЕМЕННИТЕ ПРОМЕНИ НА ПАЗАРА

 • Ami е електрически: нула емисии CO2, което осигурява право на достъп до градските зони, обект на рестрикции. Лесен и плавен е за управление. Батерията се презарежда само за 3 часа в стандартен контакт, точно както се зарежда мобилен телефон.
 • Компактен и гъвкав: супер компактната дължина от 2.41 м и диаметър на завой 7.20 м осигуряват лекота при движението и паркирането в града.
 • Комфортен и “защитен”: компактен отвън, но просторен отвътре, Ami комфортно настанява на борда двама възрасти. Купето му е изцяло затворено с възможност за отопление и предлага дотатъчно светлина и цялостен комфорт.
 • Забележителна идентичност с възможност за персонализация: оригинален стил, иновативен дизайн, който включва изработване от симетрични части и 6 пакета с аксесоари, придават на Ami забележим от пръв поглед облик.

ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ

 • Ami може да се управлява от 14 годишна възраст във Франция, без шофьорска книжка.
 • Атрактивни и гъвкави предложения “a la carte”, които да осигурят мобилност на всеки според индивидуалните му потребности. Например възможност за покупка на цена от  €6,000 (след приспаднат бонус в размер на €900), месечен наем на стойност  €19.99 при дългосрочен наем, възможности за споделяне на цени от €0.26/минута.
 • Предложения и за бизнес клиенти.

 ИЗЦЯЛО ДИГИТАЛНО ПРЕЖИВЯВАНЕ

 • С Ami, Citroën преоткрива своите методи на дистрибуция като отговор на променящите се навици на своите потребители. Разработен е специален уебсайт за онлайн продажби във Франция,store.citroen.fr/ami, който е интуитивен за ползване и спестява време на клиентите.
 • На разположение 24/7, независимо къде се намирате и какво устройство ползвате (мобилен телефон, таблет или компютър), Ami може да бъде разгледан, конфигуриран и поръчан без да напускате дома си. Можете също да резервирате пробно шофиране, да получите допълнителна информация от кол център, да се запознаете с оторизираните дилъри, да изберете адрес на доставка и т.н.
 • Ami може да бъде доставен директно в дома Ви, както всеки друг продукт, който закупувате онлайн.

СПЕЦИФИЧЕН МЕТОД НА ДИСТРИБУЦИЯ

 • С партньорството с мрежата на Fnac-Darty, лидер в сферата на дистрибуцията във Франция (онлайн продажби и услуги) и ключов играч на пазара на градска мобилност , Citroen демонстрира своята иновативна култура и достига до нови групи потенциални клиенти.
 • Ami е представен в специален pop-up kit, който се различава от традиционните представи за шоурум. В него играта с метариалите (дърво, метал) и цветовете създават усещане за свежест. Аксесоарите Ami са изложени върху специални панели, представени са и компонентите на конструкцията.

 ОРИГИНАЛНА И ЦЯЛОСТНА СИСТЕМА ЗА ТЕСТВАНЕ

За да гарантира достъп на максимален брой хора до Ami, Citroën разширява познатата система за пробно шофиране.

 • Мобилни pop-up магазини (подобни на pop-up kit-овете), които изминалото лято пътуваха във Франция.
 • Избрани магазини Fnac и Darty предлагат Ami на територията им, както и тест драйв.
 • Търговската мрежа на Citroën.
 • Тест от дома на клиента.

Citroën Ami грабна не само журито на AutoBest, но и широката публика: към днешна дата 2,400 потребителя във Франция избраха този вариант за индивидуална, микро-мобилност в града: лесна, електрическа и достъпна.