December 7, 2018

CITROËN C3 AIRCROSS С НАГРАДА “TEST THE BEST CROSSOVER CAR 2018”

Citroën C3 Aircross Compact SUV спечели наградата "TEST THE BEST 2018" на AUTO BILD в категория Кросоувър автомобил!

На 5.12.2018, в столичния хотел “Метрополитън”, се проведе тържествената церемония по връчването на наградите в конкурса “TEST THE BEST 2018″, организиран от престижното автомобилно списание AUTO BILD. Тази година, в петте категории се състезаваха общо 33 от най-новите модели в България. Главният редактор на Auto Bild, Ралф Петров, обяви избраните от експертното жури победители, както и фаворитите на читателите, гласували онлайн в сайта на списанието. За носител на титлата “TEST THE BEST 2019” в категория Crossover car беше отличен първият SUV модел в гамата на Citroen, C3 Aircross!

C3 Aircross Compact SUV е носител и на наградата на AUTOBEST за 2018, “BEST BUY CAR OF EUROPE”. Съща така, моделът спечели и наградата Малък SUV на годината в Англия в рамките на конкурса AUTO EXPRESS Car Awards 2018.

C3 Aircross Compact SUV потвърждава своята силна заявка. От лансирането му през октомври 2017, са продадени вече над 120,000 автомобила. Търговският успех на C3 Aircross Compact SUV е част от успешната продуктова офанзива на Марката. С 690 000 регистрирани автомобила в Европа (рекорд за последните 7 години) към края на октомври 2018, Citroën бележи ръст от 6%, който е 3 пъти по-голям от ръста на пазара.

 Със своя уникален дизайн, модулируемост, която поставя стандарт в сегмента, широки възможности за персонализация и 12 системи в помощ на управлението, новият Citroën C3 Aircross Compact SUV потвърждава своята сила да съблазнява и миксът на продажбите го доказва:

  • 55% от продажбите са на най-високото ниво на оборудване (Shine)
  • 35% от продажбите са с включена опция за един от четирите интериора по избор
  • 25% от продадените автомобили са двутонови (купе и покрив в различен цвят) и 30% включват пакета a Colour Pack (цветови акценти върху релсите на покрива, около фаровете за мъгла, огледалата за обратно виждане и задните прозорчета).