October 21, 2017

ПЪРВИ ТЕСТОВЕ НА CITROËN C3 R5

След дългогодишни проучвания, изчисления и работа по дизайна, Citroën Racing започва първите тестове на C3 R5. 100% нов продукт, разработен за потребителски състезания, Citroën C3 R5 има амбицията да се превърне в benchmark в своята категория.

Разработени за частни отбори и пилоти, тези по-нискобюджетни модели често се определят като “mini-WRC” поради тяхните характеристики : задвижване на 4 колела, 1.6 турбо двигател с директно впръскаване, 280 к.с., секвенциална скоростна кутия … Съвсем скоро, C3 R5 ще влезе в играта!

Работата по дизайна на Citroën C3 R5 започва преди около една година. В допълнение към рзработките на инженерите и отдела по дизайн, повечето компоненти се тестват в реални условия върху тестови автомобили от началото на годината.

“В първата тестова обиколка, автомобилът е много близо до версията, която ще бъде предложена на клиентите. Изпитанията се правят на терен върху който да се тества задрвината на автмобила и след това да могат да се направят базовите настройки.” обясни Пиер Будар, Директор отдел състезателни автомобили. “Между C3 R5 и C3 WRC има директна връзка: купето на двата автомобила е разработено от един инженер. Някои решения се различават, като са адаптирани към съответните изисквания и производството в много малък размер. Подобно, двигателят е разработен от екипа, на базата на серийното предложение, като предлага по-добро представяне и надежност. Всичко това формира един продукт, който отговаря на очакванията и амбициите на клиентите, които ще изберат Citroën C3 R5. “

След тази първа тест сесия, Citroën Racing ще продължи да развива C3 R5 като използва пилоти с различен профил, за да направи възможно най-добрия поливалентен продукт. Хомологацията от ФИА е предвидена за 2018 г.