January 27, 2017

CITROËN C3 WRC – ЗАВРЪЩАНЕТО НА CITROËN RACING В РАЛИ ШАМПИОНАТИТЕ

Един месец преди провеждането на Световния рали шампионат на ФИА за 2017 г. на Рали Монте Карло, Citroën Racing официално представи своят C3 WRC в Абу Даби.

От основаването си през 1919 г., CITROËN винаги е впечатлявал със способността си да се захваща с дръзки спортни предизвикателства и успешно да се справя. От 50-те години на миналия век моделите от тази марка заявиха първите си големи победи в ралитата. Съвременният период обаче наистина започна в началото на 80-те години на миналия век. През 2016 г. CITROËN реши да се върне в световния рали шампионат с новия C3, символ на търговската офанзива на марката. На път е да се отвори нова страница в тази невероятна история…

МУСКУЛЕСТ ДИЗАЙН

Мускулестият дизайн на Citroën C3 WRC и уникалната му морфология поразяват веднага. Подобно на произвежданият серийно C3, WRC е изпълнен със свежест и енергия, подкрепена от солидна здравина. Аеродинамичните промени, станали възможни, поради по-малко ограничаващите технически норми, активно допринасят за експлоатационните показатели на автомобила.

600x430_1

И накрая, ефектният заден спойлер допълва аеродинамичната система. Той включва долна “лопатка” и по-сложно горно ниво. За по-голяма ефективност спойлерът е преместен назад и повдигнат с 50 мм в сравнение с предишните технически норми.

600x430_2

ОТ ГРАДА ДО ПИСТАТА

Подобно на произвежданият серийно C3, Мускулестият дизайн наCitroën C3 WRC и уникалната му морфология поразяват веднага.

600x430_3