February 23, 2016

Citroën C4 Cactus Rip Curl

Crossover дошъл да промени автомобилния свят, Citroën C4 Cactus продължава да разширява гамата си с въвеждането на "C4 Cactus Rip Curl." Специална серия родена от сътрудничеството между Citroen и Rip Curl, световен бранд в света на сърфовете.

Чрез партньорството с Rip Curl, чието име е синоним на сърф от 1969 г., Citroën възнамерява да укрепи духа ” на открито ” C4 Cactus чрез по-изразителна и радикална версия. Така Citroën предлага на любителите на този модел различна, технологична и ефикасна версия, подходяща за един живот, в който преобладават отдих, почивка и удобство. Тази философия е с унисон с марката Rip Curl, родена в Торки в Австралия на няколко часа път с кола от легендарното място за сърф Cactus Bay”.

Водени от техните общи ценности, креативност и иновации и двете марки споделят същия ентусиазъм за приключения (които Rip Curl нарича ” The Search “, т.е., търсене на перфектната вълна) подканвайки потребителите да тръгнат на път ” навсякъде, по всяко време …”. Сътрудничество на Rip Curl и Citroen, което впрочем се явява като очевидно, е още по-очевидно с влизането на Grip Control в гамата на C4 Cactus.

Елегантно интегриран в центъра на бордното табло, регулаторът Grip Control дава достъп до пет режима на работа:

СТАНДАРТЕН: за да се движите по слънчевите крайбрежни пътища, да взимате планински завои, да шофирате по автомагистрали или модни улици из  центъра на градовете …

ПЯСЪК: за да се приближи по-близо до най-добрите места за сърф..

ВСИЧКИ ТЕРЕНИ: за да се движи спокойно по всички хлъзгави терени (кал, мокра трева, черен път) … 

СНЯГ: за да достигне до най-красивите курорти за зимни спортове … 

ESP OFF: за да се изключи ESP (активен до 50 km / h).

Citroën C4 Cactus Rip Curl може да разчита на своя уникален дизайн съчетаващ лесна употреба и естетиката. Тази специална серия съчетава модерност и динамичност имитирайки света на сърфа. Визуално се отличава с уникални качества, както отвън, така и отвътре. Спецификата на вида на Citroën C4 Cactus Rip Curl се дължи: на белите черупки на огледалото за обратно виждане, на белите рейки на покрива както и на блестящата бяла лепенка комбинираща геометрични мотиви с логото на Rip Curl служеща за подпис вертикално на предния калник. Задната странична част на каросерията на автомобила има същия мотив поставен хоризонтално с добавен бял надпис Rip Curl. Графичен дизайн, който напълно свързва автомобила със света на сърфа.

Citroën C4 Cactus Rip Curl има също така защитна броня сив алуминий поставена в предната и задната част, с което се подчертава духа му на “боец” и “авантюрист”. Airbump®, графичен и функционален елемент, придаващ на C4 Cactus силна индивидуалност и предпазващ каросерията, се предлага в черен цвят (серийно), но се предлагат по желание и други цветове (пясъчен , шоколад и сив ), така че всеки може да създаде своя Citroën C4 Cactus Rip Curl. На търговския старт на Citroën C4 Cactus Rip Curl, ще се предложат пет цвята каросерии по каталог: кафява Olive Brown / черна Obsidiеn / червена Rouge Aden / сива Aluminium или седефено бяла Blanc Perle Nacré. Citroën предвижда в края на годината да включи нов цвят, неизползван досега: син Baltic Blue подчертаващ още по-добре красотата на стикера на Citroën C4 Cactus Rip Curl.

Интериорът на Citroën C4 Cactus Rip Curl е с цветни акценти оранжево Pulp Orange. Тонизиращ и енергизиращ цвят. Предпазните колани с цвят Pulp Orange контрастират със сивия цвят  на плата на седалките Tissu Mica Grey (серийно) или съчетание кожа / плат Mixte Cuir Back/Tissu Black (по желание). Същите цветове понякога се повтарят и на пода. Постелките са с шевове Pulp Orange и с етикет с логото на марката сърф. В търсене на контраст със сивата атмосфера Stone Grey, която цари на борда, Citroën C4 Cactus Rip Curl разполага с оранжеви лайсни Pulp Orange на високоговорителите. Накрая, за да хармонира и с багажа и по този начин с „бягство”, бордното табло се състои от освободен и свързан пост за управление, с команди групирани в екран  7 ”, с капак на жабката (TOP BOX), изработен като пътнически куфар.

Богато украсена, новата специална серия C4 Cactus Rip Curl е базирана на тапицерия ниво 3 “Shine” на Citroën C4 Cactus. Тя възпроизвежда основното стандартното оборудване и има в допълнение (в зависимост от пазара) много технологии (помощ при задно паркиране, автоматична климатична инсталация, автоматично запалване на фаровете и чистачките на предното стъкло, навигационна система, аудио система MP3 6HP, регулатор ограничител на скоростта, тонирани стъкла …). За да остане в перфектна връзка с природата и да се възползва максимално от светлината по време на всяко пътешествие, Citroën C4 Cactus Rip Curl разполага серийно (в зависимост от пазара) с панорамен стъклен покрив с висока термична защита в състояние да абсорбира топлинния ефект.