January 30, 2015

CITROËN C4 Cactus с награда за дизайн

CITROËN C4 Cactus получи наградата “Design Star“ на тазгодишния конкурс „Награди по дизайн”. Отличията бяха раздадени в Музея за науки и индустрия в Париж.

Конкурсът „Награди по дизайн” се организира от APCI (Асоциация за повишаване на креативността в индустрията) от 1999. В него могат да вземат участие компании, дизайнери, училища и други форми на колективи от всички сектори.

Фокусът се поставя върху иновативните дизайни, които получават едноименното отличие “Награда по дизайн”. Всяка година, най-новаторските и интересни продукти получават специална награда, а именно “Design Star”.

Тази година, журито отличи с „Design Star” CITROËN C4 Cactus.

CITROËN C4 Cactus ще бъде изложен в Музея за науки и индустрия в Париж, в продължение на една година, като част от експозицията “Equation Design”, която има за цел да покаже всяка стъпка от работата на дизайнерите при разработването на даден продукт.

Целта е той да се покаже по атрактивен, разбираем начин, да се постави акцент върху неговата функционалност, иновативност, ергономичност, удоволствие при употреба и природосъобразност. Черти, които напълно отговарят на концепцията на модела CITROËN C4 Cactus.