July 15, 2014

CITROËN – ОФИЦИАЛЕН ПРЕВОЗВАЧ НА МЕЖДУНАРОДЕН БАЛЕТЕН КОНКУРС – ВАРНА 2014

Автомотор Корпорация е дългогодишен партньор на „Международен балетен конкурс – Варна".

„Международен балетен конкурс – Варна” е най-старият балетен конкурс в света и е уникално събитие в света на балета. Конкурсът е основан през 1964 година по инициатива на артисти от балета в България. Основната цел е да се събере балетната младост от всички страни и да се открие пътя на най-талантливите към световната сцена. Конкурсът стимулира млади балетисти на възраст до 25 години в класическия и съвременен танц. От 1992 г. организацията на конкурса се осъществява от създадената за тази цел Фондация “Международен балетен конкурс” – Варна, която е основен организатор в партньорство с Община Варна и Министерство на културата. До 1966 г. конкурсът се провежда всяка година, а след това всяка втора година.

Международният балетен конкурс във Варна е първото и най-престижно балетно състезание в света и тази година навършва своя 50-ти юбилей. За участие в надпреварата вече са се записали 129 участника от 30 страни.

Автомотор Корпорация е сред дългогодишните партньори на Фондация „Международен балетен конкурс – Варна”.  CITROËN България партнира на конкурса още от 1998 г. Автомотор Корпорация ще бъде официален превозвач и на ХХVI-то издание на конкурса, което се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова, под почетния патронаж на г-жа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, и с любезното съдействие на Министерството на културата и Община Варна.

По традиция балетният конкурс ще завърши с гала-концерт „Среща на поколенията” с участие на лауреати на конкурса от минали години. На 30 юли 2014 г. в Летния театър на Варна зрителите ще имат удоволствието да се насладят на изпълненията на Максимилиано Гера – Аржентина, Роландо Сарабия – Куба, Бруклин Мак, Уитни Дженсън и Матиас Дингман.

Тази година Автомотор Корпорация ще раздаде 3 двойни покани за „Международен балетен конкурс – Варна”. Поканите ще бъдат за заключителния концерт на лауреатите, който ще се състои на 29 юли 2014 г.

Условието е да отговорите правилно на въпрос, свързан с конкурса, който ще бъде публикуван във фен страницата на CITROËN България във Facebook.

За да участвате и спечелите, посетете фен страницата ни: https://www.facebook.com/citroen.bg.