C3 WRC

Légende ci-dessous
C3 WRC

НОВА ГЛАВА В ИСТОРИЯТА НА CITROËN RACING

От основаването си през 1919 г., CITROËN винаги е впечатлявал със способността си да се справя и да завършва дръзките спортни предизвикателства. През 50-те години на миналия век, моделите на марката заявиха първите си големи победи в ралитата. Въпреки това, съвременния период наистина започна в началото на 80-те години. През 2016 г. CITROËN решава да се върне в WRC с Новия C3, символ на търговската офанзива на марката. На път е да започне нова глава в тази невероятна история…
600x430_2

МУСКУЛЕСТ ДИЗАЙН

Мускулестата форма и уникалния дизайн на Citroën C3 WRC поразяват веднага. Подобно на произвежданият серийно нов C3, WRC е изпълнен със свежест и енергия, подкрепена от солидна здравина. Аеродинамичните промени, станали възможни, поради по-малко ограничаващите технически норми, активно допринасят за експлоатационните показатели на автомобила.

 

Задната броня600x430_4 е внимателно проектирана, за да увеличи изтласкването на чакъл и сняг на незащитените повърхности. Тези аеродинамични форми се повтарят в триизмерните задни светлини, които придават уникална, високотехнологична идентичност на новия Citroën C3. Увенчан с централно разположена изпускателната тръба, задният дифузьор осигурява допълнителна притискаща сила чрез изхвърляне на въздушния поток, който минава под колата. И накрая аеродинамичната система се допълва от ефектния заден спойлер. Той включва от по-ниска “лопата” и по-сложно горно ниво. За по-голяма ефективност спойлерът е преместен назад и повдигнат с 50 мм в сравнение с предишните регламенти.

ОТ ГРАДА ДО ПИСТАТА

600x430_3

Новият Citroën C3 разполага с иновативни, съвременни технологии, за да направи шофирането по-приятно и по-лесно. Запознайте се с приложението за безжична камера ConnectedCAM Citroën™ (предлага се допълнително), камерата с висока разделителна способност, триизмерната навигация с гласово разпознаване, камерата за задно виждане, системата за предупреждение при напускане на лентата за движение и системата за следене на мъртвата зона.

DISCOVER NEW CITROËN C3

НАЙ-ДОБРИЯТ ДВИГАТЕЛ ДОСЕГА, ПРОЕКТИРАН ОТ CITROËN RACING

600x430_5

“Смятам, че е спокойно може да се каже, че Citroën C3 WRC има най-добре изпълнения двигател, който някога сме създавали. Докато се състезавахме в WTCC, ние успяхме да направим крачка назад от нашия опит в ралитата и това ни даде възможност да се справим с това предизвикателство с нов облик. Рамката на GRE регламента е ограничаваща, но тя осигурява достатъчно свобода за разработване на нови решения. Ние много смело се спряхме на някои много радикални технологични решения, които очевидно няма да разкажа подробно тук! Обаче ние се гордеем с работата, която сме свършили, особено по отношение на намаляване на триенето. Още по-приятно е това, че този напредък ще бъде внедрен в нашите производствени модели и в цялата продуктова гама на Citroën.”
Патрис Давен, Директор Двигатели

DISCOVER NEW CITROËN C3

Технически данни

1500x646-citroen-wrc-c3-technical-sheet.242657