April 27, 2017

CITROËN РАЗКРИВА C5 AIRCROSS, SUV ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

На световната премиера на Автосалон Шанхай 2017, Citroën представи SUV от ново поколение: C5 Aircross. Пряко вдъхновен от концептуалния автомобил Aircross Concept, той обединява един утвърден дизайн с вътрешно пространство, насочени към благополучието на всеки пасажер: «SUV, загрижен за хората», ориентиран към хората

След концептуалния автомобил C-Aircross Concept, представен на Автосалон Женева 2017, предвестник на нов компактен SUV – C3 Aircross SUV в Европа в края на годината, Citroën продължава световната си офанзива в SUV сегмента с разкриването пред света на новия C5 Aircross. Насочен към световните пазари, този SUV бележи нов етап в разгръщането на продуктовата стратегия на марката. Продажбите на SUV моделите представляват близо една четвърт от продажбите на автомобили в световен мащаб. Този SUV отговаря на универсалните очаквания по амбициозен и силен начин, като предлага свобода и увереност, като разчита на провокиращи и ясно дефинирани отличителни белези, като големи колела, мускулести и защитни линии, както и усещането за владеене на пътя. Citroën инвестира в тази област, което му дава растеж на всеки пазар в пълна хармония със собствените си отличителни характеристики.Като се вслушва в очакванията на клиентите, които повече не желаят да жертват удобството единствено в полза на имиджа, Citroën проправя пътя на ново поколение SUV с по-голяма индивидуалност и лекота на използване за всички пасажери, като същевременно запазва всички традиционни отличителни знаци. С този автомобил, вдъхновен директно от концептуалния автомобил Aircross Concept, представен преди две години в Шанхай, марката отново доказва способността си да утвърждава уникалната си идентичност и да подновява установените си отличителни знаци, каквато и да е категорията: Citroën наистина се отличава във вселената на компактните SUV.

600x430_2

ЕДИН ЕНЕРГИЧЕН И РЕШИТЕЛЕН SUVПритежаващ силна индивидуалност, C5 Aircross се отличава със своето уникално, енергично и самоуверено поведение, както отвън, така и отвътре. Силните, мускулести външни линии избягват всякаква форма на агресивност, благодарение на общия баланс на силуета, изразен във високия капак на двигателя, междуосието 2,73 м., късите надвеси, широките релефни форми, контрастиращи със силни и прецизни цветни графични елементи. C5 Aircross излъчва дръзка и успокояваща индивидуалност, която е уникална в този клас. Вътрешността му моментално създава усещане за сила и пространство, благодарение на здравото си табло с хоризонтално оформление за по-голяма ширина, обгръщащите седалки, широката и висока централна конзола, меките и топли материали, засилващи чувството за защита и комфорт.
600x430_3

OРИГИНАЛЕН ОТПЕЧАТЪК ВЪВ ВСЕЛЕНАТА НА SUV

Модерен и иновативен, представляващ значителна стъпка в програмата Citroën Advanced Comfort®, новият C5 Aircross променя правилата в този сегмент благодарение на комфорта и вътрешното си пространство. Извличайки предимства от платформата EMP2, той предоставя находчива конструкция и благополучие на борда. Освен това новият C5 Aircross е първият автомобил, оборудван с новото окачване «Progressive Hydraulic CushionsTM», подобряващо качеството на амортисьорите за ненадминат комфорт при шофиране, характерен за марката Citroën. Когато са на борда, всички пътници се чувстват наистина поканени за пътуване: пространството е свободно и светло, благодарение на отварящия се панорамен покрив, предните седалки с отопление и масаж, гостоприемната задна седалка, която осигурява пространство пред краката, а въздухът в купето е чист, благодарение на системата за пречистване на въздуха. Оборудван с ясен и разбираем 12,3 инчов TFT цифров панел и капацитивен сензорен 8 инчов екран с висока резолюция, C5 Aircross разполага с набор от съвременни помощни средства за шофиране: активна аварийна спирачка, , активно следене на лентата за движение, адаптивен круиз контрол със стоп функция. Разполагащ с контрол на сцеплението Grip Control и контрол на устойчивост при спускане Hill Assist Descent Control, които му позволяват да се измъква безопасно от разбитите пътища, C5 Aircross също така ще бъде първият модел на Citroën с технологията Plug-in Hybrid PHEV.

 

600x430_4

Представен на Автосалон Шанхай, C5 Aircross ще бъде пуснат на пазара в Китай през октомври 2017 г. в Китай. Пристигането му в Европа е предвидено за второто полугодие на 2018 г.

600x430_5