October 20, 2014

CITROËN- СВЕТОВЕН ШАМПИОН

CITROËN ПЕЧЕЛИ ТИТЛАТА СВЕТОВЕН ШАМПИОН ВЪВ WTCC ШАМПИОНАТА ЗА 2014 Г.

Автомобилите Citroën C-Elysée WTCC се представиха забележително в Шанхай и се наредиха на четирите първи места, като победител стана Хосе Мария Лопес, заставайки пред Ма Конг Хуа, Иван Мюлер и Себастиян Льоб. Тази четворна победа позволи на Citroën да стане Световен Шампион при Конструкторите.

Това е първата световна титла на Citroën на писта, след пет спечелени титли в Рали шампионатите и осем във WRC. На Световния шампионат при ‘Пилотите’, Хосе Мария Лопес направи допълнителна крачка към трофея, който може да спечели в следващия кръг на пистата в Судзука (24-26 октомври).

Те споделиха с нас:

Ив Матон, Директор на Citroën Racing: «Сезонът още не е напълно приключил, но вече можем да кажем, че това е голяма година за нас. Година, която започна преди осемнадесет месеца, когато започнахме да работим по този проект.»

Хосе Мария Лопес: «Това беше един много важен уикенд и аз бях по-нервен от обикновено. Уникално е да спечелиш титлата при Конструкторите заедно със Citroën Racing. Браво на всеки един от тях. Повече от всякога вярвам, че автомобилните състезания са отборен спорт.»

*Преди да са публикувани официалните резултати на FIA.