July 10, 2018

CITROËN И TOTAL ПРАЗНУВАТ 50-ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО

От 1968 до днес Total и Citroën са изминали дълъг път заедно.
Тяхната успешна история се гради върху иновации и страст към моторните спортове, които ги извеждат на подумите на състезанията. 50-годишното партньортсвто е бизнес успех и успех в състезанията, които са част от изграждането на международните позиции и на двете компании.

Широката гама автомобилни масла, които предлага Total са част от световния индустриален растеж на Citroën от 1968 г. В годините, двете компании са разработвали съвместно масла, специално за двигателите на Сitroën, които ги правят още по-ефективни по отношение на разходите на гориво и показателите за опазване на околната среда.

Грижата за околната среда е сред приоритетите и на Citroën, и на Total. Двете компании обединяват усилията си за намаляване на въглеродните окиси, които вредят на природата. Отделите по развойна дейност разработват заедно решения, които да отговарят на поставените цели. Най-новият продукт от тези общи усилия е маслото TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-20, което контролира замърсяването и намалява разхода на гориво с около 4%*.

50 ans Citroën Total

Друго успешно направление, продукт на партньорството Citroën-Total са отличното представяне и състезателния дух в ралитата. От анализи на масла до проверки на трасетата, от индивидуални ралита до Световния рали шампионат, тестовете и състезанията дават възможност на Total да експериментира с масла в тежки условия и да разработва продукти, които да гарантират най-доброто представяне за състезателните и масово произвежданите автомобили Citroën.
Силата на партньорството Citroën-Total в спорта се вижда още през далечната 1969 в рали Мароко. Citroën бележи серия победи с модела Citroën DS 21, а след това печели общо 36 победи и 5 титли при конструкторите във FIA World Touring Car Cup. Следва невероятен успех между 2003 и 2012, който включва осем титли при конструкторите и девет при пилотите в Световния рали шампионат (WRC).
През 2014, Citroën и Total се включват в шампионата WTCC, където печелят три титли при конструкторите, три при пилотите и 50 победи. През 2017, двете марки се включват отново във WRC с модела C3 WRC, който има две победи – една в Мексико и една в Каталуния.

 

* Измерването е направено от официалния тест M111FE за намаляване на разходите