October 16, 2014

CITROËN в Зала 8 на Световното Автомобилно изложение в Париж

Когато Автомобилите се срещнат с модата

Докато в Зала 1 CITROËN излага най-новите си автомобили и «Feel Good» визията, в Зала 8 посетителите могат да видят или да преоткрият автомобилите, написали историята на марката. Осем емблематични модела, събрани в рамките на едно изложение на тема «Автомобилът и Модата» по инициатива на FFVE (Френска федерация на историческите автомобили).

CITROËN се възползва от Световното автомобилно изложение в Париж, за да отдаде почит на моделите, които са белязали автомобилната история в една експозиция на тема «Автомобилът и Модата» в Зала 8. Марк-Андре БИЕЛЕ, директор на CITROËN HERITAGE, споделя: «Винаги е имало тясно взаимодействие между CITROËN и света на модата, което се изразява чрез често авангардния стил на нашите автомобили или чрез специалното внимание, отделено на дизайна на интериора». Изложените за случая модели са безспорно доказателство за това:

–   Митични каросерии със CITROËN Traction 11 B Cabriolet от 1939 г., който е участвал в голям брой конкурси за елегантност, легендарният DS 19 Berline от 1958 г., забележителният SM Carburateur от 1970 г., ултрамодерният Méhari от 1978 г., първият автомобил с каросерия от ABS пластмаса и CX 25 GTi Turbo 2 (1989 г.).

–   Модели, които са плод на изключително сътрудничество между CITROËN и големи имена в модата като концептуалните автомобили C3 Dolce & Gabbana (2002 г.) с 5000 залепени на ръка метални капси или 2 CV „облечен” от Hermès по повод на Автосалона в Париж през 2008 г.

– И накрая, CITROËN Survolt (2010 г.), перфектно съчетание на очарованието и екстравагантността на висшата мода с динамичността на автомобилните състезания.

Емблематичните за CITROËN модели можете да видите в Зала 8 на Автосалона в Париж до неделя, 19 октомври 2014 г.

Важните събития от Автосалона можете да съпреживеете на адрес:

www.mondial2014.citroen.fr