October 15, 2014

CITROËN WTCC 2014

ПИЛОТИТЕ НА CITROËN RACING ИДВАТ НА СВЕТОВНОТО АВТОМОБИЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ В ПАРИЖ, ЗА ДА ОТПРАЗНУВАТ СВЕТОВНАТА СИ ТИТЛА ПРИ КОНСТРУКТОРИТЕ ВЪВ FIA WTCC

След като спечелиха първите три места този уикенд в Шанхай, пилотите ще посетят щанда на CITROËN на Световното автомобилно изложение в Париж, за да отпразнуват титлата си на Световен шампион при Конструкторите във FIA WTCC. В петък, 17 октомври, между 14 и 15 часа, посетителите ще имат изключителната възможност да се срещнат със Себастиян Льоб, Иван Мюлер и Хосе Мария Лопес.

След като спечелиха титлата Световен шампион при Конструкторите във FIA WTCC на пистата в Шанхай миналия уикенд, пилотите на CITROËN C-Elysée WTCC Себастиян Льоб, Иван Мюлер и Хосе Мария Лопес ще посетят щанда на CITROËN на Световното автомобилно изложение в Париж в петък, 17 октомври между 14 и 15 часа, за да раздадат автографи и да отговорят на въпросите на посетителите. Това ще бъде изключителна възможност за посетителите да се срещнат с пилотите, които се представиха блестящо на пистите в цял свят още в първия сезон на CITROËN във WTCC шампионата, както и да видят отблизо бъдещия световен шампион, понеже и Хосе Мария Лопес и Иван Мюлер все още могат да претендират за титлата Световен шампион при пилотите във FIA WTCC на последното състезание в Макао в средата на ноември.

Това е първото световно отличие на CITROËN на писта, след пет титли в рали състезанията и осем във WRC. Тази титла, получена още първата година е фантастично свидетелство за придобитото нау-хау и професионализма на CITROËN RACING. За CITROËN това е, също така, гаранция за успех и известност на френската марка в международен мащаб.

Според Жулиен Монтарнал, Директор Маркетинг, реклама и спорт на Citroën «Тези победи и титлата са голяма гордост за Citroën. Професионализмът, енергията и страстта на Citroën Racing ни позволяват да постигнем резултати, които далеч надминават и най-смелите ни очаквания. Бяхме определили тази година като година за обучение, а в крайна сметка тя се превърна в година за победи! Искам да благодаря на целия екип, на всички, които позволиха марката CITROËN да заеме мястото, което заслужава: първото. Спечелвайки тази титла в Шанхай, в рамките на едно изключително популярно събитие, нещата се подредиха по най-добрия за нас начин. Китай е най-големият ни пазар, понеже един от всеки четири Citroën се продава именно там.»

Посетителите ще могат, също така, да видят CITROËN C-Elysée на щанда на марката и да тестват уменията си на един симулатор, разположен отстрани на състезателния автомобил.

СВЕТОВЕН ШАМПИОНАТ ПРИ ‘КОНСТРУКТОРИТЕ’
1. Ситроен Тотал 848 точки
2. Хонда 574 точки
3. Лада 334 точк

СВЕТОВЕН ШАМПИОНАТ ПРИ ‘ПИЛОТИТЕ’
1. Хосе Мария Лопес 384 точки
2. Иван Мюлер 291 точки
3. Себастиян Льоб 251 точки
4. Тиаго Монтейро 170 точки
5. Норберт Мичелис 142 точки