Зареждане

Как да зареждате своя електрически или plug-in хибриден автомобил? 5 ключови компонента участват в зареждането на електрическо превозно средство: електрическата мрежа, точката за зареждане, кабелът за зареждане, портът за зареждане на вашия автомобил и неговата батерия. За да разберете всичко за ежедневното зареждане, открийте наличните решения за зареждане.​

 

Зарядни станции у дома

Препоръчваме на клиентите на електрически превозни средства да инсталират зарядна станция в дома си като решение за ежедневно зареждане.​

Все по-често доставчиците на електроенергия предлагат по-евтини нощни тарифи, което ви позволява да планирате зареждането (с помощта на приложението MyCitroën), което да се извършва, когато енергията е най-евтина. Вижте и нашата програма Citroeasy клуб.

 

Обществени зарядни станции

Има голям брой стандартни и бързи точки за зареждане в цялата страна, работещи в много различни мрежи.

 

Видове кабели:

СТАНДАРТЕН КАБЕЛ  РЕЖИМ 2

Този кабел е достъпен за закупуване и може да ви осигури до 2,3 kW мощност. Използва се със стандартен домашен контакт.

МОНОФАЗЕН КАБЕЛ РЕЖИМ 3

Доставен стандартно с вашия автомобил, този кабел може да ви осигури до 7,4 kW мощност. Той е оптимизиран за използване с вашия 7,4 kW WallBox или на обществени зарядни точки.

ТРИФАЗЕН КАБЕЛ РЕЖИМ 3

Този кабел се доставя като стандарт, ако бъде избрано допълнително 11kW вградено зарядно устройство. Този кабел е оптимизиран за използване с трифазни обществени зарядни устройства.