August 17, 2015

Международен Двигател на Годината

PSA Peugeot Citroen получи престижната награда „Международен Двигател на Годината 2015“ за своя 3-цилиндровият двигател Turbo PureTech

На 17 юни PSA Peugeot Citroen получи наградата Международен Двигател на годината за своя 3-цилиндров двигател Turbo PureTech. Той беше посочен за най-добър в категорията от 1.0 до 1.4 литра, подчертавайки успеха на вече произведените 100 000 броя от версията с турбо напуснали производствената линия в Индюстриел де Франсез де Меканик в Дуврин.

Титлата беше връчена като част от 17-те Награди за Международен Двигател на Годината, организирани от британското списание Engine Technology Internationa в Щутгарт, Германия.

Семейството 3-цилиндрови  двигатели PureTech се гордее с високите нива на динамика, намалявайки разхода и емисиите CO2 средно с 18% в сравнение със своите предшественици.

Атмосферните 1.0 и 1.2 литрови версии се произвеждат от 2012 в завода в Тримери, който има годишен капацитет от 640 000 броя.

Производството на 1.2 литровата версия с турбо е в завода в Индюстриел де Франсез де Меканик в Дуврин с капацитет от 320 000 броя.

На събитие през март 2015 , което бе посетено от френския президент, PSA съобщи, че ще  увеличи производствения капацитет на завода в Тримери с 200 000 единици, като резултат от повишените нужди от двигатели Turbo PureTech , с които се оборудват много модели от средните класове.

Двигателите от семейството  PureTech се вграждат в Citroen C1, C3, C3 Picasso, C4, C4 Cactus и C4 Picasso,  DS 3 и DS 4, Peugeot 108, 208, 308, 2008, 3008 и 5008.

Коментирайки наградата, Кристиян Шапел, Вицепрезидент „Развитие Задвижване и Шаси“, казва: „С емисии от 110.3 гр/км PSA е водеща компания на европейския пазар. Престижната награда за 3-цилиндровия двигател Turbo PureTech е признание за компетентността  на Групата в областта на бензиновите двигатели. Тя е чудесен знак за технологичния напредък, който направихме чрез изследвания § развитие (R&D) като част от нашия път към по-нисък разход на гориво.“

 

За Наградата “Международен Двигател на Годината”

Организирана от списанието списание Engine Technology International наградата е едно от най-желаните официални признания. Тя се връчва от международно жури от 84 авторитетни моторни журналисти от 34 страни, базирана на техните впечатления при тестване на последните модели коли. Тези тестове им позволяват да класират задвижващите агрегати предлагащи най-добрите управляемост, динамичност  и икономичност, а така също и успешното прилагане на върхови технологии в двигателостроенето.