October 22, 2018

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO И НОВИЯТ CITROËN C4 CACTUS ФИНАЛИСТИ ЗА НАГРАДАТА AUTOBEST 2019

Журито на Autobest обяви официално 6-те финалиста от първоначалните над 20 кандидата, които участваха в селекцията за наградата за 2019. В тазгодишната надпревара, Citroën ще участва с два модела: новият Citroën Berlingo и новият Citroën C4 Cactus. За първи път в 18-годишната история на конкурса един автомобилен производител е с два модела във финалната селекция. Победителят в конкурса и носител на титлата « Best Buy Car of Europe » 2019 ще бъде обявен на 15 декември.

От 2001 година, когато е създадена, организацията Autobest избира « Best Buy Car of Europe ».

Новият Citroën Berlingo и новият Citroën C4 Cactus са сред 6-те финални претендента за “Best Buy Car of Europe” 2019. Citroën е първият производител в историята на конкурса, който участва във финалната селекция с 2 модела.

Най-продаваният модел на Citroën в 17 държави за 2017 година, Berlingo, сега е втори по продажби в Европа от гамата на марката (след C3). На европейския пазар, той е вторият най-продаван модел в сегмента и е в топ 3 по продажби в товарната му версия. От лансирането му през 1996 година са произведени и реализирани на пазара над 3.3 милиона автомобила от този модел. Това трето поколение, вдъхновено от очакванията на клиентите, демонстрира изцяло заявката на новия слоган на Ситроен, “Inspired by You”. Автомобил с много лица, новият Citroën Berlingo е отличен избор за семейства и хора в по-зряла възраст, които водят активен начин на живот и които обичат свобода, обем и функционалност.

Със своя уникален характер, новият C4 Cactus е най-комфортният автомобил в своя сегмент. В сравнение с предишното поколение на модела, той бележи значителен напредък по отношение на технологии, гама, като в същото време не губи своята персоналност по която се отличава. Стилът на модела е дързък и модерен. В интериора, новият C4 Cactus предлага несравним комфорт, настанявайки пасажерите в атмосфера тип „пашкул“. Носител на програмата Citroën Advanced Comfort®, новият C4 Cactus е първият модел в Европа, който се предлага с новото окачване Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC), създаващо усещане за „прелитане“ над неравностите и със седалки Advanced Comfort.

Избрани от 31 автомобилни журналисти от 31 държави в Европа, финалистите в конкурса ще бъдат оценявани на базата на 13 критерия, включващи съотношение цена-качество, дизайн, комфорт, технологии, както и сервизиране и наличност на резервни части в дистрибуторската мрежа. Победител ще бъде този модел, който събере най-много точки след провеждане на динамичните тестове на 27 и 28 ноември.