December 18, 2018

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO СПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА НА AUTOBEST ЗА 2019

Измежду 6-те финалиста в конкурса, новият Citroën Berlingo беше избран за носител на титлата « Best Buy Car of Europe » 2019 на Autobest. Наградата се присъжда на автомобила, избран за най-добра покупка през 2019. Тази година, журито избра третото поколение на MPV модела, който е идеален партньор за семейства и за хора, водещи активен начин на живот. Новият Berlingo предлага модерен дизайн и се вписва идеално в гамата на Citroën. Той предлага още повече комфорт и 20 технологични системи в помощ на управлението.

 

Тази награда, присъдена на пътническата версия на новия Berlingo, е второ международно признание за модела, чиято товарна версия, Berlingo Van, получи престижното отличие “Международен ван на годината 2019” по време на автомобилното изложение в Хановър.

След като Линда Джаксън, изпълнителен директор на Citroën, получи отличието MANBEST (MANager BEST) за 2018, членовете на журито на Autobest обявиха резултатите и от надпреварата за най-добър избор за покупка на автомобил за 2019 : новият Citroën Berlingo е носител на титлата « Best Buy Car of Europe », заедно с Peugeot Rifter и Opel Combo Life.

Организацията Autobest съществува от 2001 г. и ежегодно излъчва един модел, оценен като най-добра покупка на базата на гласуване на своите членове. В журито участват 31 водещи журналиста, представители на 31 държави в Европа. Автомобилите се оценяват на базата на 13 критерия, които включват съотношение цена-качество, дизайн, комфорт, технологии, обслужване и наличност на резервни части в дистрибуторската мрежа.

За втора поредна година, Citroën получава наградата от журито на Autobest. След Citroën C3 Aircross Compact SUV, носител на титлата за 2018, новият Citroën Berlingo спечели гласовете на журито, благодарение на своя осъвременен дизайн, технологиите, които предлага, двигателите от последно поколение и съотношението цена-качество. Новото поколение на модела е вдъхновено от очакванията на клиентите и е илюстрация на слогана на марката, « Inspired by you ». Автомобил с много лица, новият Citroën Berlingo е перфектна покупка както за семейства, така и за хора, които водят активен начин на живот и търсят функционален автомобил.

Отличието за пътническата версия на новия Berlingo следва престижната награда, « Международен ван на годината 2019 », която през септември получи товарната му версия, Citroën Berlingo Van.

Best-seller в 17 държави през 2017, днес, Berlingo е вторият по продажби модел в гамата на Citroën, след C3. От лансирането му през 1996 до днес са продадени над 3,3 милиона автомобила. Още по-модерен и стилен, в унисон с последните модели, които Citroën лансира, новият Berlingo се вписва перфектно в гамата. От пускането в продажба на третото поколение Berlingo, през септември 2018, са продадени 13 000 броя, което дава заявка за продължаване на търговската офанзива на Citroën на пазара. С над 690 000 регистрации към края на октомври в Европа (рекордно ниво за последните 7 години), Citroën бележи ръст от 6%, който е 3 пъти по-голям от ръста на пазара.