October 5, 2018

СЕБАСТИАН ОЖИЕ СЕ ЗАВРЪЩА В ОТБОРА!

В търсене на победа в следващия сезон, Citroën Total Abu Dhabi WRT има удоволствието да обяви завръщането в отбора на 5-кратните световни шампиони Себастиан Ожие и Жулиен Ингарсия през 2019.

Преди 10 години , на Рали Уелс 2008, Себастиан Ожие и Жюлиен Инграсия, тогава новокороновани Световни шампиони в Младежкия свтовен рали шампионат, направиха удивителен дебют с C4 WRC като спечелиха отварящият тест – взимайки своята първа етапна победа в рали от Световния Шампионат – и водеха състезанието до 5-тия специален етап. С наближаването на Рали Великобритания за 2018 година не би могло да има по-подходящо време за оповестяване на завръщането на 5-кратният Световен шампион (2013 – 2017) в Citroën Total Abu Dhabi WRT, отбора, в който започна всичко! Наистина, това беше в състезателни екипи, брандирани с известните шеврони, когато двамата французи взеха своята първа световна титла за младежи, с C2 Super 1600, и тяхната първа етапна победа в Световния рали шампионат. Те също записаха своя първи подиум в световния шампионат (подгласници в Рали Акрополис през 2009 с C4 WRC). След като показаха своя изключителен талант в младежкия отбор на марката, те бързо затвърдиха своето обещание, когато се присъединиха в заводския отбор на Citroën (през 2010 на Рали Финландия) като дадоха своя активен принос за спечелването на световните титли при производителите за 2010 и 2011 година.

Осигурявайки през 2019 година услугите на екип, който се бори за 6-та поредна световна титла тази година, отборът, воден от Пиер Будар, потвърди своята непреклонна решителност да се прицели дори по-високо в бъдеще с C3 WRC, който вече взе две крайни победи и други 6 подиума. Твърдо съсредоточен върху предизвикателството да стане световен шампион с трета различна марка, Себастиен е убеден в поенциала на колата и решимистта на отбора, който той познава добре.

Водени от взаимното желание да работят отново заедно, те чакат с нетърпение да добавят седма световна титла. Точно преди началото на Мотор Шоу Париж 2019 (4-14 октомври), където ще бъде изложен C3 WRC, подновяването на съюза на френския екипаж и отбора е велика новина за феновете, които несъмнено вече очакват с нетърпение старта на следващия сезон с Рали Монте Карло 2019 (22027 януари)!