E-MEHARI ЖАН-ШАРЛ ДЬО КАСТЕЛБАЖАК

Среща на големия дизайнер с един от емблематичните автомобили на Ситроен!

50-ГОДИШНИНАТА НА MEHARI СЕ ОТБЕЛЯЗВА С РАЗРАБОТВАНЕТО НА СПЕЦИАЛЕН “ARTCAR” СЪВМЕСТНО С ДИЗАЙНЕРА ЖАН-ШАРЛ ДЬО КАСТЕЛБАЖАК

50 години след лансирането на Citroën Méhari и 2 години след лансирането на 100% електрическия Citroën E-MEHARI, моделът все още е символ на смелостта във френското автомобилостроене. По случай годишнината, Citroën кани известния дизайнер Жан-Шарл дьо Кастелбажак в създаването на ексклузивен Art Car E-MEHARI, който има забележителен графичен дизайн и символизира свободата.

СРЕЩА МЕЖДУ ДВА СВЯТА, СИМВОЛ НА КРЕАТИВНОСТТА
Емблема на начина на живот Made in France

През май 1968 се раждат Citroën Méhari и първите творения на Жан-Шарл дьо Кастелбажак. През май 2018 се ражда сътрудничеството между два таланта в сферата на креативността – известният дизайнер и Citroën. Това е една естествена и очевидна среща : Citroën е символ на креативността и дързостта в автомобилния свят от 1919. Жан-Шарл дьо Кастелбажак е дизайнер-новатор, който обединява в творбите си изкуството и модата.

Rencontre_CL-18.021.009_747X400

ОТ MÉHARI ДО E-MEHARI

Méhari през май 1968 : началото
Във време в което младото поколение търси все повече свобода, Citroën представя (на 11 май 1968 г.) своя модел Méhari. Лесен за употреба, забавен и без никакви претенции, моделът с отворен покрив се отличава със своето цветно купе, устойчиво на корозия. Другите му предимства са модулируемостта му и пътното му поведение без аналог.
Citroën Méhari се превръща в истински социален феномен през годините благодарение на качествата му, участията му във филми и редица състезания.

Mehari_CL-18.021.007_747X400

E-MEHARI ПРЕЗ 2015: историята продължава
През декември 2015 г., Citroën представя E-MEHARI: 100% електрически модел с отваряем покрив. Моделът е предназначен за хора, които искат да се отличават, модерни са и имат отношение към околната среда. Citroën E-MEHARI е посланик на желанието на Citroën да предлага различни автомобили, които са технологични и креативни. E-MEHARI е първият електрически автомобил, който притежава сертификат “Origin Guaranteed France”.
През януари 2018, Citroën E-MEHARI се сдобива с твърд покрив и така се превръща в 100% електрически автомобил с 4 места, който може да се използва по всяко време. Също така интериорът му става още по-модерен икомфортен, вече предлага достъп Easy Entry, който улеснява настаняването отзад и ново оборудване в сферата на сигурността.

MEHARI_CL-18.021.003_747X400

MAI A RI ПРЕЗ 68… E-MEHARI ПРЕЗ 2018!

Графичен и хроматичен манифест
Повече от мит, Citroën E-MEHARI е революционен модел, който дизайнерът Жан-Шарл дьо Кастелбажак подчертава с цветове и игра на думи. Цветовете носят конкретно послание: червено за страст, жълто за силното му излъчване, синьо за екология и като символ на електрически автомобил.

MAIARI_CL-18.021.014_747X400