CITROËN CXPERIENCE CONCEPT

WITH CITROËN CXPERIENCE CONCEPT, THE "BE DIFFERENT, FEEL GOOD" SPIRIT IS MOVING INTO THE HIGH-END SALOON SEGMENT.

Légende ci-dessous
CITROËN CXPERIENCE CONCEPT

СМЕЛ И ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ДИЗАЙН

Двуобемен автомобил с дължина 4,85 м, CXPERIENCE CONCEPT изразява волята на Citroën да се прояви на територията на високия клас, като разгръща в този сегмент обещанието си « Be Different, Feel Good ». Съвсем нов международен силует, изключителен, илюстриращ нов етап и нова офанзива в стратегията на Марката.

В предната част концептуалният автомобил потвърждава чистотата на линиите си чрез своя уникален светлинен подпис, интерпретирайки темата на две нива, характерна за Citroën. CXPERIENCE CONCEPT се гордее и с други атрибути като гладка предна част и специална решетка. Шевроните и двойната хромирана лайсна се простират до фаровете, акцентирайки ширината на автомобила. По този начин се обръща особено внимание на дневните светлини във формата на ” V”, които му придават технологичен поглед, състоящ се от фини ламели с ширина 3мм, между които са вградени елегантно мигачите.

ИНТЕРИОР, КОЙТО ЗАЛАГА НА ПЛАВНИ ЛИНИИ

Интериорът на CXPERIENCE Concept, вдъхновен от света на архитектурата, декорацията и мебелировката, е проектиран в съвременен и изчистен стил. Купе реализирано с висококачествени материали и в ободряващ цитрусов жълт цвят, синоним на оптимизъм и свежест.

СТИЛНИ СЕДАЛКИ

Седалките, чието производство е било обект на истинско внимание, са облечени в топло жълт тъкан текстил с ватиран ефект. Облегалките са третирани точно като панела на бордното табло в елегантно светло орехово дърво. Вратите имитиращи ниши също са облицовани с качествени материали.

ЗА ДА СЪЗДАДЕ УДОБСТВА НА ТЯЛОТО И ДУХА

Понятието комфорт винаги е било тясно свързано със Citroën, а ” Confort Citroën ” е станал истински подпис на Марката. Днес той вече е по- глобално понятие и включва много критерии като светлина, простор, ергономичност,а също така и свързаност. Всички тези критерии, допринасят за удобството на тялото и духа и улеснява общуването и споделянето на борда на концептуалния автомобил CXPERIENCE.

Зрелищно интегриран в центъра на панела на бордното табло, панорамният екран 19” с формат 16/3 е основен елемент на борда. Като истински команден център на автомобила, той позволява да се отделят от бордния панел ненужните за момента управляващи системи и засилва усещането за ширина и пространство, което съществува на борда. Неговият размер улеснява използването на всички функции чрез групирането им: климатизация, системи за подпомагане на управлението, навигация и медийни източници. Този тактилен централен екран се състои от различни сектори, достъпни за водача, както и за пътниците, чрез много “прозорци”, които могат да се конфигурират 1/3 -2/3, или 2/3 -1/3, или пълен екран, според желанията и според необходимостите на борда на автомобила.

PLUG-IN ХИБРИД С БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ ЗА БЕЗГРАНИЧНО УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО

Наблягането на важността на интелигентните технологии може да се види също и в  избора на Plug-In Hybrid като решение за успокояващо придвижване. Истинска покана за пътуване, Citroën CXPERIENCE CONCEPT има задвижване хибриден двигател, който комбинира ефективност и висока производителност. Тази хибридна технология проектирана от експертите на Groupe PSA предлага динамика и гъвкавост.

Citroën CXPERIENCE CONCEPT предлага изключителни динамични характеристики, благодарение на бензинов двигател, развиващ от 150 до 200 к.с. и допълнителната енергия, предоставяна от електродвигател (до 80 kW). В градска употреба CXPERIENCE CONCEPT може да влезе в 100% електрически режим (ZEV –Нула емисии на автомобила) с автономност 60 km. В извънградски условия, при максимални ускорения, разхода на гориво може да бъде ограничен чрез едновременното използване на двата вида енергия. На автомагистрали двигателят с вътрешно горене се разгръща, за да се достигнат реалните характеристики, с комбинирана мощност до 300 к.с..

1500x800