Citroën Lacoste

Légende ci-dessous
Citroën Lacoste

Философия

600x430_1_LacostejpgИзчистен, семпъл и безгрижен на вид, но и достатъчно технологичен, концептуалният CITROËN LACOSTE поставя нов акцент в определението за автомобил на бъдещето, автомобил, чиято решимост е да постави край на диктатурата на „винаги все повече”, която понякога властва в автомобилния свят. Този автомобил подхранва схващането на CITROËN да се концентрират усилията в най-важните технологии, за да се създадат уникални модели, които да са едновременно достъпни, сигурни, но и с много амбициозни решения по отношение на усещанията на пътниците на борда.
Премахвайки всички предразсъдъци по отношение на компактните автомобили, концептуалният CITROËN LACOSTE ясно показва, че съществуват и други пътища, които могат да се следват.
Този автомобил поставя пътуването като уникално изживяване, авантюра за сетивата на всички пътници и позволява да посрещнете живота с лекота и свежест.

Citroën и Lacoste

Две имена, CITROËN и LACOSTE, една обща визия: съчетание между смелост, креативност и оптимизъм. Представител на марката CITROËN, но и типичен за LACOSTE, на кръстопътя между автомобилния, модния и спортния свят, прототипът не спира със своите “намигвания” към тези различни вселени.

Някои детайли препращат изцяло към спортния свят на марката с крокодила, като например различни релефни графики в областта на капака на двигателя. С квадратната им форма, те сякаш излизат директно от тенис мрежата.

Подобно на гардероб, в които можете да намерите много типове дрехи, аксесоари и тъкани CITROËN LACOSTE се забавлява с различните цветове и материи, за да отпразнува и възхвали срещата на двете Марки.

 

 

Дизайн

600x430_2_LacosteШик в своята сдържана и небрежна елегантност, този автомобил показва, още на пръв поглед, подчертано иновационна спортна форма: висока средна линия, изпъкнали калници с усъвършенствана структура, минимален надвес, гуми, които са разположени в четирите ъгли на каросерията и джанти, които с оригиналните си елементи, наподобяват повърхността на топка за голф.

Отвореността на купето също привлича вниманието. Тя дава ясно предимство на усещанията при управление на автомобила, запазвайки едновременно с това като водещи насоки новаторството и елегантността.
По свой начин, автомобилът поставя на преден план много актуалното разбиране за увеличена под лупа реалност, при която светоусещането придобива нова яснота, като че ли сетивата на пасажерите са по-изострени.

 

Хармоничност

С концептуалния Citroën Lacoste, няма нужда от големи мощности, които провокират забранени от закона скорости, за да се изпитат силни усещания. Концептуалният автомобил е избрал 3-цилиндровия двигател с подходящи технически показатели за автомобил с такъв габарит и маса. Този двигател отговаря перфектно на логиката, която поставя на първо място необходимото, което е напълно характерно и за самия Citroën Lacoste.

Това впечатление добива конкретен израз във фините линии както и в плавните извивки на гумите на концептуалния автомобил. Опазващ околната среда посредством своя двигател, автомобилът го доказва и с избора на концепция. Въпреки че е оборудван с голям размер гуми, той по-скоро се слива с природата, отколкото да й се противопоставя. Този външен вид Ви кара да мислите, че водача използва оборудването, за да се забавлява.

Интериор

600x430_3_LacosteЗа да се култивира неговия игрив, семпъл и елегантен характер, автомобилът притежава контрастни цветове – бял и много тъмно син, които са подчертани с много ярко жълто върху някои от елементите.
Купето е оборудвано с множество места за вещи, предназначени да улеснят престоя в автомобила. Дискретни, те са разпределени в крайните точки на бордното табло и в областта на двете седалки. Последните са покрити с двойно тъкан памучен плат, чиято материя наподобява полото, икона на марката LACOSTE.
Да се настаните в автомобила ?… Много лесно. На практика не съществува предна врата, а широк отвор, който допълва цялостния дизайн на автомобила.

Créative Technologie

На борда на CITROËN LACOSTE, технологията също се вписва в игровата рамка и подчертава този очевиден парадокс между концептуалното и лекотата на изразяване. Този автомобил не притежава типичният фиксиран покрив, а една Т-образна конструкция, която е фиксирана към предното стъкло и продължава до багажника. Много удобна, за да се настаните на борда на автомобила, тя притежава остроумни технически оборудвания като самонадуваем гюрук, който се отваря по дължината на тази конструкция, образувайки мек покрив.

В тази връзка, бордното табло се превръща в информационен екран с увеличени пиксели за данни, свързани с управлението на автомобила. Зад тази толкова наивна външност, са използвани най-новите технологии.
Не на последно място, дори фаровете на прототипа са много дискретни, даже почти незабележими когато не са включени. Прикрити под морскосинята « кожа » на автомобила, те стават забележими само при активирането им. Освен явна визуална умереност, това решение позволява уникално и феерично представяне на функциите на светлините.