June 23, 2014

WTCC: ИСТОРИЧЕСКИ ДЕН ЗА CITROËN RACING!

На първото си състезание в шампионата на FIA за туристически автомобили WTCC, отборът записа тройна победа с Хосе-Мария Лопес, Себастиян Льоб и Иван Мюлер. Исторически първи уикенд на трасето Муле Ел Хасан в Маракеш.

Блестящ успех в Мароко. След като записаха тройна победа в първия състезателен ден, автомобилите CITROËN C-Elysée WTCC направиха дубъл и във второто състезание, с победата на Себастиян Льоб пред Хосе-Мария Лопес. Иван Мюлер, беше ударен в първата обиколка и се наложи да се откаже от състезанието. Хосе-Мария Лопес си тръгна от Мароко като лидер на Световния Шампионат, с една точка преднина пред Себастиян Льоб.

“Фантастичен автомобил”

“Дори не сме и мечтали за днешния резултат. Щастлив съм, че преживях този уникален момент благодарение на Хосе-Мария, Себастиян и Иван”, коментира Ив Матон, Директор на CITROËN Racing. “Скромният, но борбен дух на отбора позволи да постигнем резултат, който надхвърли нашите очаквания”, продължи той.

Себастиян Льоб, който още в първия състезателен уикенд постигна победа в WTCC шампионата и вече привикна със CITROËN C-Elysée, сподели: “Не знаех какво да очаквам днес. Но Citroën създаде фантастичен автомобил. Балансът на шасито, двигателят: всичко беше перфектно.”
СВЕТОВЕН ШАМПИОНАТ ‘ПИЛОТИ’
1. Хосе-Мария Лопес – 48 точки
2. Себастиян Льоб – 47 точки
3. Том Чилтън – 27 точки
4. Хуго Валенте – 19 точки
5. Иван Мюлер – 17 точки

СВЕТОВЕН ШАМПИОНАТ ‘КОНСТРУКТОРИ’
1. Citroën – 95 точки
2. Honda – 57 точки
3. Lada – 31 точки