Voir le contenu
Разход и емисии при реална употреба

РЕАЛЕН РАЗХОД НА АВТОМОБИЛА

С цел предоставяне на по-изчерпателна информация на клиентите PSA Group предлага независими, сертифицирани изчисления на разхода на гориво в реални условия. Тя си партнира с неправителствените организации Transport & Environment (1) и France Nature Environnement (2).

Съвместно те създадоха протокол за измерване на разхода на гориво в реални условия, който е одобрен от сертифициращата компания Bureau Veritas (3).

ИЗМЕРВАНЕ НА РЕАЛНИЯ РАЗХОД

ИЗЧИСЛЕТЕ РАЗХОДА НА АВТОМОБИЛА СИ ПРИ РЕАЛНА УПОТРЕБА

Този протокол предвижда измервания на разхода на гориво и емисиите в реални условия на превозни средства по 92,3-километров маршрут, съчетаващ шофиране в града, извън града и по магистрала. Тестваните превозни средства пътуват по открити пътища в условия на нормален трафик, с пътници и багаж на борда. Използването на климатика и отоплението също е задължително.

Избраните маршрути са с наклони, представителни за реалната употреба (4).

 

Така Citroën, марка на STELLANTIS Group, се ангажира с прозрачност по отношение на своите клиенти.

 

(1) Transport & Environment: Европейска екологична асоциация, специализирана в създаването на устойчива транспортна политика.

(2) France Nature Environnement: Френска федерация на асоциациите за опазване на природата и околната среда

(3) Bureau Veritas: Глобална компания за проверка, сертифициране и лабораторни изпитвания

(4) Тази оценка е предоставена като ориентир и само за информационни цели и може да варира в зависимост от действителните условия на употреба.

Оценката е напълно отделна от официалните данни за разхода на гориво в ЕС. Поради това няма обща приложимост.  Ние не даваме никакви декларации или гаранции от какъвто и да е вид, изрични или подразбиращи се, относно пълнотата, точността, надеждността, пригодността или наличността на оценката за каквато и да е цел. Тестовият протокол е наличен на уебсайта на PSA Group: www.groupe-psa.com.