December 15, 2015

CITROËN E-MEHARI

СВОБОДЕН ЕЛЕКТРОН

Свързан с историята на Марката и решително устремен напред към бъдещето, E-MEHARI е весела препратка към една икона – Méhari от 1968 г., но и много повече от това: оптимистичен кабриолет с 4 места, 100% електрически, с модерен и забавен стил. В този нов етап от партньорството с Групата Болоре, CITROËN затвърждава желанието си да предлага различни автомобили, изпълнени със свежест и с оптимизъм.

Модерен, освободен, чудат, а защо не и непокорен… не ни липсват прилагателни, за да опишем новия модел на марката CITROËN. E-MEHARI е цветен, изключително дързък автомобил, напълно в духа на CITROËN. E-MEHARI е един «it car», който ще съблазни онези, който търсят отличителност и оптимизъм, следват модните тенденции и са загрижени за околната среда.

Несравним, безшумен и осигуряващ спокойствие, E-MEHARI е истински свободен електрон в света на автомобилите!

УНИКАЛНА ИНДИВИДУАЛНОСТ

Външният дизайн на E-MEHARI напълно отговаря на позиционирането на CITROËN. Той притежава стиловите кодове на CITROËN:

  • изразителен поглед, очертан от фарове на два етажа, характерният подпис на марката с шевроните;
  • уникален и оптимистичен дизайн със завършени и меки линии, нежни форми и усмихната предница;
  • изчистен стил, символ на семпли и истински радости, друг начин да се изрази удоволствието от автомобила.

Тази харизматична индивидуалност е освежена със забележителни цветове. Възможностите за персонализация, които E-MEHARI предлага са многобройни:

  • 4 цвята на купето: синьо, което ви приканва да избягате от града, оранжево, създаващо усещане за енергичност и оптимизъм, ободряващо жълто и елегантно бежово.
  • 2 цвята на платнения покрив: черно и оранжево-червено.
  • 2 тапицерии в интериора: натурално бежово и едно технологично оранжево-червено, с декорация в централната част, вдъхновена от света на водните спортове. Изработени от TEP, тези тапицерии са напълно непромокаеми. Онези които търсят забавен, изразителен и цветен автомобил могат да си позволят и най-дръзките комбинации.

E-MEHARI предлага повдигнато купе, изпъстрено с черни елементи: уширенията на кланиците, долната част на купето и на броните. Очевидна препратка към света на забавленията и удоволствието.

E-MEHARI предлага свеж и изключително изразителен стил, който веднага ще съблазни онези, които търсят един различен и симпатичен автомобил.

ОРИГИНАЛЕН ДУХ

Духът на E-MEHARI наподобява този на една от иконите на марката CITROËN – Méhari, чрез стила и характера си, както и чрез забавната си и практичната си страна. Също като лансирания през 1968 г. Méhari, E-MEHARI е:

  • с отваряем сгъваем покрив, който се затваря посредством една система за странично сгъване и широки отвори между колонките. По Ваше желание, може сами да решите дали да го отворите само отпред, отзад, от едната страна или целия.
  • с 4 истински места за сядане, със сгъваема задна седалка;
  • с повдигнато купе, за да може да се движи по всякакъв терен;

–  с термообработена каросерия: направена от пластичен материал, който не ръждясва, не изисква специална поддръжка на боята и устоява на леките удари, благодарение на еластичността си;

  • лесен за използване: може да се мие целия, отвътре и отвън, на водна струя.

Мотивът на набраздените врати е намигване на дизайнерите към оригиналния Méhari с възнообразната му каросерия. Избраните външни цветове също препращат към цветовете на Méhari в момента на лансирането му.

Тези препратки към митичния автомобил Méhari, маркирал своята епоха, придават на E-MEHARI силна идентичност,  осигуряват му една «различна» философия, за да се хареса на онези, които търсят едновременно автентичност и забавление.

СВОБОДА ПРИ УПРАВЛЕНИЕ

Със скромна външност и свободен дух, E-MEHARI е също и изключително технологичен. 100% електрически, той предлага една технология за батерия, резултат от развойната дейност на Групата Болоре: батериите LMP (Lithium Métal Polymère) позволяват да се постигне голяма автономия и осигуряват високи динамични характеристики, надеждност и безопасност.

Батериите LMP® се отличават с висока енергийна плътност и голямата сигурност при ползване. Те са от типа сухи батерии, което им осигурява множество предимства, като например че не се влияят от климатичните изменения. Те позволяват да се движите с максимална скорост от 110 км/ч и да получите автономия от 200 километра в градски условия.

Тези батерии са практични и се презареждат напълно за 8 часа на 16A върху инсталации, които го позволяват (домашни контакти или обществени контакти от типа Autolib) или за 13 часа от домашен контакт на 10A.

E-MEHARI създава уникално усещане за свобода и спокойствие: усещането да пътувате с развети от вятъра коси, лекотата при управление и безшумността на електрическия автомобил.

Произвеждан в завода на PSA PEUGEOT CITROËN в Рен, E-MEHARI ще бъде пуснат в продажба  през пролетта на 2016 г.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

РАЗМЕРИ

Дължина: 3,81 м

Широчина: 1,87 м

Височина: 1,65 м

Обем на багажника: 200 дм3 до 800 дм3 (със сгънати седалки)

ДВИГАТЕЛ И БАТЕРИЯ

Максимална мощност: 50 kW

Номинална мощност: 35 kW

Литиево-полимерна батерия: 30 kWh

ДИНАМИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Маскимална скорост: 110 км/ч

АВТОНОМИЯ:

Градско: 200 км

Извънградско: 100 км