19_19 CONCEPT

Citroën представя 19_19 Concept, демонстриращ визията на марката за свръх-комфорта в извънградската мобилност.

https://youtu.be/n0_h_6-g7YM

BORN CITROËN*

Capsule_CL.19.021.007_308X176

След електрическия концептуален автомобил за градска мобилност Ami One Concept, Citroën представя 19_19 Concept, втория електрически концептуален модел, създаден в чест на стогодишнината на марката, който изразява визията й за извънградска мобилност. 19_19 Concept е хай-тек автомобил със забележителен дизайн, вдъхновен от света на авиацията. Той залага максимално на комфорта, превръщайки купето в подвижен салон, разположен върху интелигентно окачване, което създава усещането за прелитане над пътя. Иновативен и футуристичен, този автомобил предлага 800 км автономия, технологии за автономно управление от 4-та степен и Личен асистент, който комуникира с пътниците.

* Роден Citroën

https://youtu.be/zImEZv1Hxvg

Футуристична предна част

FaceAV_CL.19.021.005_308X176

19_19 е с аеродинамичен дизайн. Предната му част включва капак от плексиглас, разделен на две части – горна и долна. Горният капак достига много високо над калниците и изпълнява функциите на спойлер и на основа за светлинния Full LED подпис, включвайки шевроните на марката и логото Origins. Купето и технологиите са видими. Структурата на окачването, колелата, вътрешността на калниците са декорирани с релефни ивици, напомнящи шеврони.

Технологична задна част

FaceAR_CL.19.021.004_308X176

Задната част е в унисон с предната: изпъкналият заден капак, аеродинамичното шаси, светлинният подпис, съставен от две светлинни ивици във формата на Y, включващ шевроните и оформящ задния спойлер. Две системи за измерване чрез лазерно засичане (LIDAR) са разположени в задната част на покрива. Шасито наподобява скейтборд и оставя видими батериите и всички технически компоненти. То е декорирано от три ивици в синьо, бяло и червено.

Колела XXL

Roues_CL.19.023.004_308X176

19_19 Concept сякаш е увиснал над колелата си с размер XXL (диаметър: 930 мм и гуми 255/30 R30), разработени съвместно с Good Year. Гумата и джантата сякаш са едно цяло, каучукът, като че ли прелива в джантата, допринасяйки за акустичния комфорт.

Калниците, които едновременно са отделени от купето и закачени за колелата, създават усещането, че колелата са напълно независими: кабината сякаш е разположена върху 4 сфери и е изолирана от пътя.

Централната част на колелата остава фиксирана, за да се акцентира върху логото Citroën Origins, когато 19_19 Concept е в движение.

BORN COMFORT*

Салон на колела

Salon_CL.19.021.009_308X176

19_19 Concept предлага специфична атмосфера за всеки един от пътниците. Мястото за водача предлага интуитивни командни елементи, система за индикация върху предното стъкло, показваща информацията за управлението, свръх-комфортна седалка и високоговорител в облегалката за глава. Пътникът отпред разполага с удобно дълго кресло с моторизирана, повдигаща се поставка за краката, а задните седалки са проектирани като диван. Всеки пътник разполага със собствена звукова зона, с персонализирано съдържание, което му се изпраща директно.

В долната си част максимално опростеното бордно табло предлага една остъклена зона, която може да се превърне в екран за прожектиране на филми. Воланът, с мраморен ефект, сякаш се носи във въздуха и в централната си част разполага с екран, показващ как се е променяло логото на Citroën през годините.

Вратите се отварят в обратна посока и осигуряват оптимален достъп на всички пътници, благодарение на липсата на средна колона.

* Роден за комфорт

Усещане за прелитане над пътя

Survoler_CL.19.021.006_308X176

19_19 Concept е оборудван с интелигентно окачване, интелигентно активно управление със система против преобръщане и против накланяне, в допълнение към окачването Progressive Hydraulic Cushions®. По този начин се елиминират всички външни смущения.

Колелата и гумите също допринасят за комфорта на окачването. Технологията IntelliGrip, система от интелигентни датчици, позволява на 19_19 Concept да определи режима за оптимално управление по отношение на скоростта, спирането, поддържането на траекторията и стабилността.

BORN FUTURE*
Автономно управление

Autonome_CL.19.022.003_308X176 

19_19 Concept може автоматично да управлява шофирането. В някои от фазите на шофиране, като движение по магистрала или в задръстване, можете да оставите автомобила да управлява. Водачът може да си върне контрола над автомобила във всеки един момент, било заради самото удоволствие от шофирането или при по-сложни пътни обстановки, като например интензивно движение в центъра на града.

* Роден за Бъдещето

Автономия от 800 км

800km_CL.19.022.001_308X176

19_19 Concept е 100% електрически. Той ускорява от 0-100 км за 5 сек. и достига максимална скорост от 200 км/ч. Автомобилът разполага със система за свръх-бързо индукционно зареждане, която му позволява да възстанови 600 км автономия за 20 минути без кабел за зареждане.

.

Интуитивен и проактивен Личен асистент

Assistant_CL.19.023.008_308X176

Личният асистент представлява цилиндър върху бордното табло. Той разполага с изкуствен интелект и комуникира с автомобила и с пътниците. Когато водачът шофира, той остава активен, но не се намесва. В автоматичен режим, воланът и педалите се прибират и Личният асистент се появява над бордното табло, като освобождава на водача повърхността за прожекция.

Личният асистент разполага с функцията за гласово разпознаване на естествен език, разработена от SoundHound Inc в Силиконовата долина.

* Роден за бъдещето