Citroën AMI ONE CONCEPT

Citroën представя AMI ONE CONCEPT на Автомобилен салон Женева 2019.

РОДЕН CITROËN

От 1919 до днес, Citroën предлага решения за мобилност и модели, които са революционни, отразяват своето време и се превръщат в икони. През 2019, на автомобилния салон в Женева, марката разкрива совята визия за съвременна градска мобилност, достъпна за всички.

Концептуалният модел Ami One, това е визията за свобода в града през погледа на Citroën: #LibertyElectriCityMobility! Ami One комбинира предимствата на 100% електрическото задвижване със смел дизайн и лесна употреба, и предлага най-доброто по отношение на комфорт и практичност. За управление на модела не е необходима шофьорска книжка, той се предлага под наем и с услуга за споделяне.

По този начин, точно както 2CV в своето време, концептуалният AMI ONE е символ на свободата на движение и има целия потенциал да се превърне в градска икона.

®УНИКАЛЕН

Unique1-CL.18.051.004_308X176
AMI ONE CONCEPT може да се похвали с кубичен дизайн и супер компактни размери (2.50 м дължина, 1.50 м широчина и 1.50 м височина), които създават впечатление за здравина, пъргавост и несравнима маневреност. Създаден за града, автомобилът е защитен от 4-те си страни с познатите елементи Airbump® в специален син цвят ” Out Of the Blue”.

 

Unique2_CL.18.051.007_308X176
Изключително модерна, предницата на Ami One прави впечатление веднага. Интегрираният светлинен подпис Y напомня на концепта CXperience. Плаващият дизан на светлините създава усещане за финес. Цветът на купето, Clockwork Orange, както и 2D логото, разположено върху лъскаво черен цвят, подсилват присъствието на автомобила.

 

ИНТЕЛИГЕНТЕН

Ami One Concept се отличава с интелигентен симетричен дизайн: еднакви врати с различна посока на отваряне (за водача обратно отваряне) , повтарящи се елементи отпред и отзад, долни части на броните, прагове и калници.

Левите и десните задни светлини могат да се разменят, а 4-те съставни части на огледалата и дръжките на вратите също (могат да се сглобяват в различни посоки).

Отличителна черта на автомобила е и отваряемият покрив в цвят Аnthracite Grey. Отварянето и затварянето му става механично и само с едно движение.

БЕЗ ШОФЬОРСКА КНИЖКА

SansPermis_CL.19.006.013_308X176
Ami One Concept предлага свобода в мобилността и може да се управлява без шофьорска книжка от лица над 16 години (за Франция над 14). Citroën създаде Ami One Concept като алтернатива на обществения транспорт и други решения за индивидуално придвижване (на 2 колела).

 

100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ

100%Electric_CL.19.006.009_308X176

Ami One Concept е 100% електрически, за да опазва околната среда и да предложи оптимизирани експлоатационни разходи. Моделът достига скорост от 45 км/ч без да емитира CO2 и може да измине 100 км с едно зареждане, което е напълно достатъчно за ежедневните придвижвания в града. Зареждането става на обществена станции (2 часа) или в конвенционална електрическа мрежа.

Ami One Concept е безшумен в сравнение с традиционните автомобили , но е безопасен за обкръжаващата го среда благодарение на отличителния звук, който издава. Той е в съответствие с Европейските изисквания, които влязоха в сила от 01.01.2019 и според които всички електрически автомобили трябва да имат отличителен звук, който да предупреждава пешеходците, че наближава.

ДИГИТАЛЕН

Digital_CL.19.006.012_308X176

Ami One Concept е 100% свързан продукт и смартфонът е в центъра на неговия интерфейс. Достъпът до Ami One Concept става именно чрез смартфон. Вратите се отключват и заключват с QR код, който се разпознава от алуминиевата част на дръжките им. Диалогът между автомобила и шофьора започва след поставянето на смартфона в определеното за това място. Избраното приложение се показва на водача в обсега на погледа му, подобно на системата head-up display. Той има достъп до всичките си персонални пространства и услуги. Ami One Concept разполага с два бутона на волана: гласова команда за набиране на “асастент” и бутон за достъп drop-down до меню с приложенията.

От дясната страна на водача са разположени бутонът за стартиране на автомобила и скоростният лост на автоматичната скоростна кутия.

НОВИ МОДЕЛИ НА ПОЛЗВАНЕ

Ami One Concept е свързан продукт, който отива още по-далеч като предлага нови модели на ползване. През специалното мобилно приложение, клиентът може да избере опция за споделяне или наем заедно с други съпътстващи услуги (зареждане, търсене на място за паркиране и т.н.). По този начин се посрещат различните нужди на клиентите (еднократни и регулярни). С приложението, потребителите могат да се наслаждават на преживяването с Ami One Concept и да променят периода на ползване по всяко време.

Персонализирани, за да могат да бъдат полезни за всички, предложенията за споделяне и наем включват периоди от 5 минути до 5 часа (с Free2Move), 5 дни (Citroën Rent&Smile), 5 месеца (краткосрочен наем) и 5 години (дългосрочен договор).

ПРАКТИЧЕН

Купето е изключително просторно и функционално. Седалката на водача (регулируема по дължина) и на пасажера (фиксирана) са разположени асиметрично с цел оптимизиране на пространството и осигуряване на максимална подвижност. Местата за съхранение на вещи са проектирани така, че да се използва всеки свободен ъгъл в интериора.

Pratique2_CL.18.051.010_308X176alt=”Pratique2_CL.18.051.010_308X176″ />

От страната на пасажера, Ami One Concept разполага със заона за съхранение с размер на кабинен багаж или стандартна чанта. Отзад има допълнителна платформа, създадена специално за модела от Дамиен Беал. Платформата е достъпна със сгъване на седалката на водача и на нея може да бъде качен на борда допълнителен багаж.

МЪРЧАНДАЙЗНГ

Продуктите, създадени за AMI ONE CONCEPT споделят неговите ценности и цветове:
– # RUN: яке ветровка, разработено в партньорство с френската марка Back to Alaska
– # LISTEN: преносим Bluetooth 5W високоговорител
– # DRIVE: ключодържател във формата и цвета на дръжките на вратите
– # PLUG: кабел за зареждане, съвместим с iOS и Android
– # CARE: силиконов протектор за смартфон, разработен в партньорство с марката Bone
– # CHARGE: соларна миниатюра оригами, създадена в партньорство с френската компания Litogami
– # PLAY: малко автомобилче 1:43