Voir le contenu
Citroën 19_19 Concept

КОНЦЕПТУАЛEН АВТОМОБИЛ CITROËN 19_19

Пътувайте в ë-комфортен режим

След Ami One Concept, концептуален автомобил за електрическа градска мобилност, Citroën сега представя 19_19 Concept, втори електрически концептуален автомобил, който бележи стогодишнината на марката и нейната визия за градска мобилност. 

CITROËN ПО РОЖДЕНИЕ

19_19 Concept е високотехнологичен автомобил с впечатляващ дизайн, вдъхновен от аеронавтиката. Той постига максимален комфорт, пресъздавайки изживяване като в салон на колела, благодарение на интелигентна система на окачване, която създава у пътниците усещането, че летят над пътната настилка.

Иновативен и футуристичен, той предлага пробег от 800 км, технологии за автономно шофиране от ниво 4 и личен асистент, който взаимодейства с пътниците.

ФУТУРИСТИЧНА ПРЕДНА ЧАСТ

Футуристична предна част

Дизайнът на 19_19 Concept е аеродинамичен. Предната част интегрира двоен капак от плексиглас, долен и горен. Горният капак се издига много високо над калниците, служейки като перка и опора за Full LED светлинния подпис, който интегрира шевроните на марката и логото Origins.

Конструкцията на окачването, колелата и вътрешността на калниците са украсени с ивици, напомнящи шеврони. 

Технологична задна част

Задната част повтаря предната с изпъкналата врата на багажника, аеродинамичната подрамка и светлинния подпис с две Y-образни светлинни линии, интегриращи шевроните и оформящи спойлер. Две системи LIDAR (за измерване с лазерно отчитане) са разположени в задната част на покрива. Подрамката е проектирана като скейтборд и разкрива батериите и всички технически елементи. Декорирана е с три линии в син, бял и червен цвят.

ВПЕЧАТЛЯВАЩ ДИЗАЙН

Прозрачна капсула

Напълно остъклената каросерия на 19_19 Concept напомня прозрачна капсула, а дългото междуосие и ултракъсите надвеси са впечатляващи.
Силно заобленото купе е като основа на самолетно крило от всяка страна, което носи усещане за здравина и широта.
Плексигласът е оцветен в черно отпред и в синьо отзад - препратка към синьото на „Малката Розали“, наследство на марката.
Отпред пътниците имат чудесна видимост извън автомобила, а околните могат да се възхищават на интериора. Задната част на 19_19 Concept има микроперфорирано фолио, което осигурява уединение на пътниците.

Колела XXL

19_19 Concept стъпва на колела XXL (диаметър: 930 мм и гуми 255/30 R30), разработени съвместно с Goodyear. Гумата и джантата изглеждат едно цяло, като гумата се простира над джантата, което допринася за акустичния комфорт. Калниците, отделени от каросерията и интегрирани в колелата, създават усещането, че купето е разположено върху четири сфери, отделено от пътя. Централният въртящ се механизъм на колелата остава фиксиран, разкривайки логото Citroën Origins, когато 19_19 Concept е в движение.

КОМФОРТЕН ПО РОЖДЕНИЕ

19_19 Concept предлага на всеки пътник свое собствено място за разпускане. Мястото на водача е с интуитивни контроли с head-up дисплей, който извежда важната информация за шофирането на предното стъкло, ултраудобна седалка и високоговорител в подглавника.
Предната пътническа седалка е проектирана като шезлонг с моторизирана сгъваема поставка за крака, а задните седалки напомнят диван.
Всеки пътник разполага със собствена звукова зона с индивидуализирано съдържание, изпратено директно до него.
Максимално опростеното бордно табло има остъклена зона в долната си част, която може да се трансформира в екран за филмови прожекции.
Воланът е „плаващ“, изглежда мраморен и разполага с екран в центъра, който извежда последователно всички поколения лога на Citroën. Вратите се отварят срещуположно и позволяват оптимален достъп за всички пътници поради липсата на централна колона.
19_19 Concept разполага с интелигентно кормилно управление със система против преобръщане и накланяне в допълнение към окачването с прогресивни хидравлични ограничители Progressive Hydraulic Cushions®. В резултат на това неравностите и външните смущения се елиминират. Джантите и гумите също допринасят за комфорта на окачването. Технологията IntelliGrip, система от интелигентни сензори, позволява на 19_19 Concept да определи оптималния режим на шофиране, влияещ върху скоростта, спирането, пътното поведение и стабилността. Усещането е сякаш летите над пътя!

ФУТУРИСТИЧЕН ПО РОЖДЕНИЕ

100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ И АВТОНОМЕН

800 км пробег

19_19 Concept е 100% електрически. Той постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 5 секунди и има максимална скорост 200 км/ч. Разполага с ултрабързо индукционно зареждане, което означава, че може да възстанови 600 км пробег само за 20 минути без заряден кабел.

Автономно шофиране

19_19 Concept може да управлява шофирането автоматично. Някои фази от шофирането като движение по магистрала или в задръствания могат да бъдат делегирани. За удоволствие зад волана или в по-сложни ситуации като шофиране в натоварени градски централни части, водачът може да поеме кормилното управление по всяко време.

ИНТУИТИВЕН И ПРОАКТИВЕН ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Личният асистент се явява под формата на цилиндър на бордното табло. Оборудван с изкуствен интелект, той поддържа взаимодействия с автомобила и пътниците.

Когато водачът шофира, той остава активен, но не се проявява.

В автономен режим воланът и педалите се прибират и личният асистент се разгръща над бордното табло, освобождавайки проекционна повърхност за водача.

Личният асистент разполага с гласово разпознаване на естествен език, разработено от SoundHound Inc, стартиращата компания от Силиконовата долина.