Voir le contenu
Citroën Ami One Concept

AMI ONE CONCEPT ВЕЧЕ СЕ ПРЕВЪРНА ОТ КОНЦЕПТУАЛЕН АВТОМОБИЛ В РЕАЛНОСТ

От 1919 г. досега историята на Citroën винаги е отразявала способността на марката да се движи в крак с времето, като създава неконвенционални и революционни автомобили, които са се превърнали в символи.
На автомобилното изложение в Женева през 2019 г. Citroën разкрива своя подход към градската мобилност и намеренията си да я направи достъпна за всички.

CITROËN ПО РОЖДЕНИЕ

Citroën Ami One Concept е визията на Citroën за свобода в града: #LibertyElectriCityMobility! То съчетава всички предимства на 100% електрическата технология със смел, цветен дизайн и изключително лесно ползване. Бележи също най-високи оценки за комфорт и практичност.

Следвайки пътя на 2 CV, Ami One Concept може да се адаптира за всички видове употреба „а ла карт“ - от споделяне на автомобили до отдаване под наем. Ami One Concept проповядва свобода на движение за всички и носи в себе си целия потенциал на градска и популярна икона.

КУБИЧНИ ФОРМИ

Ami One Concept може да се похвали с кубообразна каросерия и компактни размери (2,50 м дължина, 1,50 м ширина и 1,50 м височина), което демонстрира неговата здравина, пъргавина и изключителна маневреност.

Създадено за града, то също има защита на всеки ъгъл на каросерията. Белег за стил, тези протектори Airbump® интегрират специфичен цвят Out Of the Blue. 

ЕКСПРЕСИВНА ПРЕДНА ЧАСТ

Ami One Concept е съвременен автомобил с изразителна предна част, декорирана с елегантен Y-образен светлинен подпис, вдъхновен от концептуалния автомобил CXperience.
Дневните светлини и мигачите демонстрират нотка финес със своята „плаваща“ структура.
Боята на каросерията Vivid Orange и двуизмерното лого в центъра на лакираната черна повърхност излъчват енергия.

ИНТЕЛИГЕНТЕН ДИЗАЙН

Ami One Concept има всичко необходимо да добие „популярност“ в града. Превозно средство за градска мобилност с интелигентен дизайн и икономичност, което отваря нови възможности чрез своите симетрични части.

Те включват идентични врати отдясно и отляво с различни посоки на отваряне, които са шарнирни от страната на водача за по-лесен достъп и от страната на пасажера за по-голяма безопасност.

Има идентични брони, идентични калници, разположени по диагонал срещу буферите отпред и отзад; идентични панели под праговете отдясно и отляво; реверсивни дневни светлини и задни светлини отляво и отдясно.

Всяка част от каросерията на превозното средство е здрава, лесна за сглобяване и с високо качество.

 

Друга характерна черта на градското превозно средство е дизайнът с отворен покрив. Отварящият се платнен покрив в цвят Anthracite Grey пропуска светлината и е лесен за използване.

Плъзгащ се и сгъваем с едно движение, покривът се затваря със синя лента и бутон.

СВОБОДНО ПО РОЖДЕНИЕ

С това ново и уникално градско превозно средство марката цели да направи индивидуалната мобилност достъпна в града.
Ami One Concept е за градски клиенти с или без шофьорска книжка, които изпитват към марката същата любов,както към свободата на движение.

100% ЕЛЕКТРИЧЕСКО

Ami One Concept e 100% електрическо и се зарежда лесно за два часа.

То достига максимална скорост от 30 мили/час без CO2 емисии и има пробег от 60 мили, което го прави идеално за градски пътувания.

 

Ami One Concept е тихо, но и безопасно за средата, тъй като е оборудвано със свой собствен звуков подпис, разработен от агенция Start-Rec съвместно с дизайнерите на Citroën.

Звуците, издавани от Ami One Concept, отразяват неговата идентичност.

Сигналът е аналогов, на светлинни години от дигиталното клише на „робота“. Звуковата идентичност е в съответствие и с европейския регламент, въведен на 1 януари 2019 г.

От съображения за безопасност всички електрически превозни средства вече трябва да бъдат оборудвани с изкуствен звук при ниски скорости, който да предупреждава пешеходците за тяхното приближаване.

УМНО ПО РОЖДЕНИЕ

Ami One Concept е 100% свързано градско превозно средство, което означава, че смартфонът е в центъра на интерфейса за лесно и спокойно шофиране.
 
Клиентите получават достъп до Ami One Concept чрез своите смартфони. Вратите се отключват и заключват чрез QR код на алуминиевите основи в дръжките им.
Влезли вътре, водачите поставят телефона пред себе си в зоната за безжично зареждане и взаимодействието между Ami One Concept и тях  може да започне. Информацията от телефона се извежда в зрителното поле на водача като на head-up дисплей.
Така водачите получават достъп до личните си приложения и набор от услуги чрез своя смартфон.
Ami One Concept има два бутона на волана: гласова команда за повикване на асистента и падащо меню с приложения.

СПОДЕЛЯНЕ ИЛИ НАЕМАНЕ НА АВТОМОБИЛИ

Ami One Concept отива още по-далеч, като предлага нови подходи към притежаването на превозни средства.

Citroën улеснява живота на клиентите си по отношение на достъпа до мобилност, като предлага няколко опции за споделяне или наемане на автомобили, заедно със селекция от съответните услуги (включително зареждане и паркиране) чрез специалното приложение.

Целта е да се удовлетворят всички нужди на клиента при пътуване, като се обърне внимание на всички начини, по които те използват мобилността (спорадично или редовно, със семейството или приятелите, индивидуално или споделено). 

Опциите за споделяне и наемане на автомобили могат да бъдат персонализирани според изискванията за мобилност на всеки човек и да отговарят на нуждите му за пет минути, пет часа или пет дни използване, както и използване за по-дълги периоди от време с предложения за наем за пет месеца или дългосрочен лизинг за пет години.

ПОДОБРЕН ИНТЕРИОР

Купето е просторно и залага на функционалността.
Седалката на водача (на релси) и пътническата седалка (фиксирана) са разположени асиметрично, за да предложат повече пространство и лесно движение.
Местата за съхранение на вещи са умело разпределени, за да се използва максимално всеки ъгъл.

ЗОНИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ВЕЩИ

Дизайнерските екипи на Citroën създадоха оригинално място за съхранение от страната на пътника за поставяне на ръчен багаж или чанта.

Отзад платформа, достъпна през сгъваемата седалка на водача, може да се използва за случаен багаж и е оборудвана с кутия за безопасност с флуоресцентно яке и предупредителен триъгълник.

РЕКЛАМНИ ПРОДУКТИ

Разполагаме с набор от рекламни продукти, в които са залегнали същите дизайнерски принципи както при Ami One Concept:

 

# RUN: ветровка, разработена в партньорство с френската марка Back To Alaska

# LISTEN: Bluetooth преносим високоговорител, 5W

# DRIVE: ключодържател със същата форма и материал като дръжката на вратата

# PLUG: кабел за зареждане, съвместим с iOS и Android

# CARE: силиконов калъф за смартфон, разработен в партньорство с марката Bone

# CHARGE: соларна миниатюра оригами, създадена в партньорство с френската компания Litogami

# PLAY: метална колекционерска миниатюра в мащаб 1:43