Voir le contenu
Характеристики Citroën ë-C4 X

Ë-C4 X ХАРАКТЕРИСТИКИ

Изцяло електрическо спокойствие

 

Дизайнът, комфортът и практичността на електрическия вариант са идентични с тези на версиите с двигател с вътрешно горене. В града ë-C4 X Electric осигурява достъп до зони с ограничен трафик, като същевременно гарантира удоволствие от шофирането без никакъв шум или емисии на CO2.

ПРОБЕГ НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ДО 420 КМ
Благодарение на своята обтекаема и аеродинамична форма и мощен електрически мотор с нулеви емисии, ë-C4 X предлага пробег до 420 км (WLTP тестова процедура). Той осигурява на водача достъп до зони с ниски емисии, които все повече градове прилагат и които могат да забранят конвенционалните бензинови или дизелови превозни средства. 
ЛЕСНО И ОПТИМИЗИРАНО ЗАРЕЖДАНЕ

Зареждането на ë-C4 X Electric е лесно и можете да го правите по време на път, на публични станции за зареждане или у дома. За всеки един вариант времето за зареждане е оптимизирано:

 

  • На публична DC станция за зареждане, с мощност 100 кВт (Mode 4), батерията се зарежда бързо, като 80% от капацитета се достига за 30 минути.
  • При използване на Wall Box с мощност 7,4 кВт / 32 ампера (Mode 3), зареждането отнема 7,5 часа с еднофазно захранване. Нужни са само 5 часа при трифазно захранване, с предлагана като допълнително оборудване силова електроника с възможност за работа на 11 кВт.
  • В домашни условия и за инцидентни случаи батерията може да се зарежда от стандартен домашен контакт (Mode 2).

 

 

 
СПОКОЙСТВИЕТО НА ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКОТО ЗАДВИЖВАНЕ
По време на път се насладете на факта, че от автомобила не се отделя дим или изпарения, както и на въртящия момент, с който разполагате незабавно за едно динамично и приятно шофиране, без никакви вибрации, дискомфорт или смяна на предавките. Възползвайте се и от услуги, които могат да бъдат планирани от разстояние за по-голямо спокойствие и на намалени разходи за поддръжка, за да минимизирате разходите за употреба.
 

ОСНОВНИ ФАКТОРИ, ВЛИЯЕЩИ НА ПРОБЕГА НА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

СКОРОСТ
При 130 км/ч пробегът на ë-C4 X Electric е намален наполовина в сравнение с определения при WLTP тестова процедура. 
ТЕМПЕРАТУРА
Климатичните условия и тяхното въздействие (отопление или охлаждане на купето) оказват влияние върху пробега на автомобила. 
СТИЛ НА ШОФИРАНЕ
Плавното шофиране без резки ускорения увеличава живота на батерията на Вашия ë-C4 X. 
ТОВАРОНОСИМОСТ
Аксесоарите на покрива или голямото тегло на превозвания товар влияят на разхода на гориво на Вашия автомобил. 

СИМУЛИРАЙТЕ ПРОБЕГА НА Ë-C4 X

 * За версия 136к.с.

Ë-C4 X ЗАРЕЖДАНЕ

ЗАРЕЖДАЙТЕ С ЛЕКОТА

Като всички технологии, използвани в ежедневието Ë-C4 X е проектиран да улесни живота Ви. С помощта на сензорния екран или приложението MyCitroën зареждането може да бъде планирано или отложено, за да се възползвате от тарифите извън пиковите часове, например. Капакът включва цветен код за проследяване на процеса на зареждане. Последният може да бъде достъпен и дистанционно в приложението MyCitroën. Свързването също е много лесно, благодарение на ергономичния порт. Кабелите могат да бъдат прибрани под пода на багажника.

4 ТИПА ЗАРЕЖДАНЕ

  • СТАНДАРТЕН контакт: У дома, при инцидентни нужди, батерията се зарежда до 100% за 24 часа на стандартен контакт.
  • КОНТАКТ GREEN'UP: На контакт Green'up Legrand с 14 ампера батерията се зарежда за 15 часа.                                               
  • WALL BOX: Стенното устройство може да се инсталира във Вашия дом. Зареждането (0% до 100%) отнема 7,5 часа с еднофазно захранване или 5 часа с трифазно захранване с предлаганата като допълнително оборудване интегрирана силова електроника с мощност 11 кВт.                                                                                
  • СУПЕР БЪРЗО ЗАРEЖДАНЕ: На публична зарядна станция 80% от батерията се зарежда само за 30 минути, като се осигуряват 10 км пробег за минута.

ИНТУИТИВНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ ЗА ВАШЕ СПОКОЙСТВИЕ

Citroën успя да опрости връзката с автомобила дотолкова, че да направи взаимодействието лесно, удовлетворяващо и естествено, като всяка технология, използвана ежедневно в дома.

Водачът разполага със специален дисплей на цифровото табло за управление, за да се информира за заряда на батерията, оставащия пробег, както и три дисплея, от които да избира: индикатор за мощност, енергиен поток или консумация на отоплението. Последният показва влиянието на отоплението на автомобила и топлинния комфорт върху потреблението на енергия. Достъпни директно чрез бутон на централната конзола, специфични елементи от интерфейса на сензорния екран показват работното състояние на системата или настройките за отложено зареждане на батерията. Когато автомобилът се зарежда, екранът може да показва оставащото време за достигане на пълно зареждане, възстановения пробег или процента на възстановения заряд на батерията.

СИМУЛИРАЙТЕ ВРЕМЕТО ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ВАШИЯ Ë-C4 X

 * За версия 136к.с.

НАМЕРЕТЕ СЪВМЕСТИМИТЕ СТАНЦИИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ

ПЪТУВАЙТЕ БЕЗ СТРЕС В НОВИЯ Ë-C4 X

Използвайте картата, за да намерите станциите за зареждане, съвместими с Вашия ë-C4 X, близо до Вас или по време на Вашите пътувания.

Ë-C4 X ELECTRIC Ë-УСЛУГИ

ШОФИРАЙТЕ С УВЕРЕНОСТ В ЕЛЕКТРИЧЕСКИ РЕЖИМ

От Вашия смартфон с приложението MyCitroën можете да:
 
  • оптимизирате пътуванията си в електрически режим с помощта на услугата Trip Planner.
  • се информирате за състоянието на зареждане и оставащия пробег на Вашия ë-C4 X Electric, както и да планирате ежедневно зареждане и предварително загряване или предварително охлаждане, благодарение на функцията за ë-дистанционно управление.

Ë-C4 X И ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО

Oplaadoplossingen en thuis opladen

Publiek opladen en Superlader

Vooverwarming programmeren

Rijmodi