Voir le contenu
C5 AIRCROSS HYBRID

C5 AIRCROSS HYBRID И PLUG-IN HYBRID

Изживяване за върховен комфорт

 • Благодарение на C5 Аircross Hybrid се насладете на ново, лесно за ползване и достъпно електрифицирано предложение, което не изисква зареждане.
 • Plug-in хибридното задвижване на C5 Aircross подобрява комфорта при пътуване чрез предимствата на електрическото шофиране за ежедневни пътувания до 64 км (цикъл WLTP) и неограничен пробег за дълги пътувания, благодарение на бензиновия двигател.
НУЛЕВИ ЕМИСИИ
 • В електрически режим C5 Aircross Plug-in Hybrid Ви осигурява безшумно и екологично шофиране без вибрации и с нулеви емисии на CO2. Можете да получите достъп до градските райони, затворени за автомобили с двигатели с вътрешно горене. Батерията с капацитет 13,2 кВт има гаранция от 8 години или 160 000 километра за 70% от капацитета на зареждане.
 • C5 Aircross Hybrid 136 може да се шофира в електрически режим в града, на шосе с леко докосване на педала за газта или при маневри. В града тази хибридна версия може да изминава до 50% от разстоянията в 100% електрически режим, с нулеви емисии и без вибрации.
 
100% ЕФЕКТИВНО ЗАДВИЖВАНЕ
 • C5 Aircross Plug-in Hybrid комбинира двигател PureTech със 180 к.с. или 150 к.с. с автоматична трансмисия EAT8 и електромотор с мощност 81,2 кВт (110 к.с.) за комбинирана мощност от 225 к.с. или 180 к.с. според избраната от Вас оферта. Автомобилът осигурява въртящ момент от 360 Нм, наличен незабавно – предпоставка за постоянен комфорт при шофиране чрез гарантирано мощно ускоряване по всяко време.
 • Технологията 48V HYBRID оптимизира динамиката и разхода на гориво на C5 Aircross, като намаляването на разход на гориво е средно 1 литър/100 км (т.е. 15%) в сравнение с бензиновия двигател PureTech 130 EAT8. Трябва да се отбележи, че хибридното задвижване е много икономично в градски условия на шофиране със средна икономия на гориво от почти 30%.
 
ЛЕСНО ЗАРЕЖДАНЕ
 • Решенията за зареждане на C5 Aircross Plug-in Hybrid са прости, практични и разнообразни. Най-бързият начин за зареждане е с помощта на стенно устройство (wall box). С кабел за Mode 3 (опция) можете да заредите автомобила си от 0% до 100% за по-малко от 2 часа с опционалното зарядно устройство в автомобила с мощност 7,4 кВт. За оптимална употреба Ви препоръчваме да зареждате C5 Aircross Plug-in Hybrid всеки ден.
 • С новия двигател Hybrid 136 се освобождавате от неудобството да зареждате, благодарение на автоматичното презареждане на батерията, когато автомобилът намалява скоростта.
 

ОСНОВНИ ФАКТОРИ, ВЛИЯЕЩИ ВЪРХУ ПРОБЕГА НА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

СКОРОСТ
При 130 км/ч пробегът на C5 Aircross Plug-in Hybrid намалява наполовина в сравнение със сертифицирания WLTP пробег. 
ТЕМПЕРАТУРА
Пробегът с батерия се влияе от метеорологичните условия и последствията от тях, включително отоплението на кабината и климатизацията. 
СТИЛ НА ШОФИРАНЕ
Пробегът с батерия на Вашия C5 Aircross Plug-in Hybrid се оптимизира чрез плавно и безпроблемно шофиране. 
ПРЕВОЗВАН ТОВАР
Аксесоарите за покрива и значителното натоварване на автомобила влияят върху разхода на Вашия C5 Aircross Plug-in Hybrid. 

C5 AIRCROSS HYBRID

Спокойствие преди всичко: без необходимост от зареждане електрическото изживяване е безпроблемно и плавно.

Благодарение на тази 48V технология, смесените или 100% електрически периоди на движение без емисии са оптимизирани, което означава по-голям комфорт при шофиране, намален разход на гориво и по-ниски емисии на CO2.

C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

Ë-КОМФОРТ НА PLUG-IN ХИБРИДА

Адаптиран за всички приложения, C5 Aircross Plug-in Hybrid съчетава всички предимства на 100% електрическо движение за ежедневни пътувания до 57 км (WLTP цикъл), благодарение на мотора си с мощност 81,2 кВт, като изминаването на по-дълги разстояния се осигурява от бензиновия двигател PureTech 180 Stop & Start.

Електрифицираната 8-степенна автоматична скоростна кутия ë-EAT8 оптимизира превключването на предавките за още по-плавно и приятно шофиране.

Тя разполага с два режима на рекупериращо спиране: Drive (позиция D) и Brake (позиция B). Последният, по-динамичен, режим повишава възстановяването на наличната енергия при спиране и намаляване на скоростта.

ПРОГНОЗИРАНЕ НА ПРОБЕГА НА C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

3 РЕЖИМА НА ШОФИРАНЕ

Селекторът на режима на шофиране се намира на централната конзола на C5 Aircross Plug-in Hybrid. Имате избор между 3 режима:

 

 • Electric: Автомобилът работи в 100% електрически режим до 135 км/ч, осигурявайки ви пълна тишина и изключително плавно шофиране. Пробегът в този режим възлиза на до 57 км (WLTP цикъл).
 • Hybrid: Автомобилът управлява автоматично взаимодействието между електромотора и бензиновия двигател за оптимална ефективност.
 • Sport: Динамиката е оптимизирана от електрическия мотор, който допълва бензиновия двигател за комбинирана мощност от 225 к.с. и комбиниран въртящ момент от 360 Нм.

ЗАРЕЖДАНЕ

Просто и практично

C5 Aircross Plug-in Hybrid се зарежда изключително лесно:

Гнездото за зареждане, разположено отзад вляво на автомобила, включва LED индикатор за проследяване на процеса на зареждане, който може да се наблюдава и дистанционно в приложението MyCitroën.

Зареждането може да бъде програмирано от сензорния екран или приложението MyCitroën - например за да се възползвате от извънпиковите тарифи.

Кабелите за зареждане се съхраняват на специално място под пода на багажника.

РЕШЕНИЯ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ

Имате няколко решения за зареждане на Вашия C5 Aircross Plug-in Hybrid:

 

 • Батерията се зарежда за 7 часа от обикновен контакт или за 4 часа от гнездо Green'Up™.
 • От стенно устройство (wall box) 32 А с опционалната зарядна система с мощност 7,4 кВт зареждането отнема по-малко от 2 часа. Стенните устройства са налице край обществени пътища и на някои паркинги, а може да бъдат инсталирани и по домовете. 

 

Станциите с мощност 100 кВт не са съвместими с C5 Aircross Plug-in Hybrid.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ВРЕМЕТО ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ВАШИЯ C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

Симулирайте времето за зареждане на Вашия нов Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid в зависимост от наличните методи за зареждане.

НАМЕРЕТЕ СЪВМЕСТИМИ ТОЧКИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ

Използвайте картата, за да намерите точки за зареждане, съвместими с Вашия C5 Aircross Plug-In Hybrid – близо до Вас или по време на Вашите пътувания.

Ë-УСЛУГИ

INTERFACES INTUITIVES

ИНТУИТИВНИ ИНТЕРФЕЙСИ

C5 Aircross Hybrid и Plug-in Hybrid разполагат със специални екрани за шофиране в електрически режим:

 

 • Цифровият дисплей показва състоянието на зареждане и живота на батерията, изображението включва индикатор за мощността и онагледява енергийните потоци.
 • 10-инчовият сензорен екран показва работното състояние на системата, настройките за отложено зареждане на батерията, предварителното темпериране и функцията e-save, която ви позволява да поддържате достатъчен заряд на батерията, за да изминете предварително зададено разстояние в 100% електрически режим - в зависимост от избраната хибридна версия.

 ПРИЛОЖЕНИЕТО MYCITROËN

Чрез Вашия смартфон с приложението MyCitroën можете да проверите заряда на батерията и оставащия пробег на Вашия C5 Aircross Plug-in Hybrid и да планирате ежедневно зареждане и предварително климатизиране на интериора.