November 27, 2019

NEW C5 AIRCROSS HYBRID

SUV АВТОМОБИЛЪТ В КЛАС Ë-COMFORT

Citroën стартира електрическата си офанзива, разкривайки хибридна версия на своя флагман: C5 AIRCROSS SUV HYBRID, безшумният градски автомобил в клас ë-Comfort.

Вече утвърден пример по отношение на комфорта, благодарение на окачването Progressive Hydaulic Cushions®, седалките Advanced Comfort и 20-те технологии в помощ на управлението, C5 Aircross SUV преминава още един етап от програмата Citroën Advanced Comfort®, предлагайки хибрид с възможност за презареждане:

  • БЕЗКОМПРОМИСЕН: автомобил, вдъхновен от нуждите на клиентите, с нула емисии на CO2 ежедневно в 100% електрически режим (50 км автономия) и с неограничена автономия на дълъг път, благодарение на приноса на бензиновия двигател.
  • ТИШИНА НА БОРДА: пътуването в електрически режим на борда осигурява пълно спокойствие и преминава в уютна атмосфера, без шум, без придърпване и без вибрации.
  • УСЕЩАНЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ВИСОКО НИВО: уникални динамични характеристики, благодарение на съчетаването на бензинов двигател PureTech 180 к.с. и електрически двигател 80 kW с автоматична скоростна кутия ë-EAT8, което осигурява 225 к.с. кумулирана мощност и 320 Nm въртящ момент, наличен веднага.
  • ИНТУИТИВНОСТ: завършена, интуитивна и лесна за използване система, включваща автоматично превключване на режимите на управление, лесно презареждане, както и портал за свързани услуги.

Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID е оборудван с двигатели, които са икономични при ползване, изключително ефективни и с емисии на CO2 от 39 гр/км* (цикъл WLTP). Една невероятно успешна и забележителна комбинация, независимо от условията, благодарение на съчетаването на двигател с вътрешно горене PureTech 180, който отговаря на всичките най-нови екологични норми Euro 6 и електрически двигател 80 kW, разположен между двигателя с вътрешно горене и електрифицираната скоростна кутия ë-EAT8. Батерията на електрическия двигател (13,2 kWh), е от типа за високо напрежение 200 V Li-Ion. В режим Hybrid, двата двигателя обединяват мощностите си, за да предложат кумулирана мощност от 225 к.с. която се предава на предните колела, въртящ момент от 320 Nm, наличен от най-ниските обороти, умерен разход на гориво и върховно удоволствие от управлението. Двигателят с вътрешно горене е оборудван с реверсивен алтернатор, за да се гарантира моменталното му и напълно дискретно рестартиране.

Ефикасната електрифицирана автоматична скоростна кутия ë-EAT8, с бързо превключване на предавките, е подобрена версия на кутията EAT8, при която е оптимизирано превключването на предавките, благодарение на многодисков съединител във влажна среда, засилващ още повече усещането за плавност и удоволствието от управлението, осигурявайки веднага въртящия момент от 320 Nm.

Кутията разполага с функция Brake, която позволява по-бързо да се намали скоростта на автомобила при отнемане на газта без да се натиска спирачния педал, за да се увеличи автономията в режим ZEV. По този начин, системата прави възможно складирането на част от наличната енергия при спиране и при намаляване на скоростта, за разлика от версиите с двигател с вътрешно горене. Това позволява да се презареди частично батерията и да се увеличи автономията в електрически режим.

Батерия: високо напрежение 200 V Li-Ion 13,2 kWh, гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от зарядния й капацитет.

Времето за зареждане е оптимизирано: на класически домашен контакт батерията се презарежда за една нощ, между 4 ч. (контакт 14 A от типа Green’up™ Legrand) и 7 ч. (стандартен контакт). Върху една зарядна станция Wall Box 32 A, закупена или под наем, с допълнително зарядно устройство 7,4 kW, зареждането на батерията е ускорено и се осъществява за по-малко от 2 ч.

Презареждането е опростено и може да бъде програмирано или отложено, за да можете да се възползвате, например от по-изгодна тарифа (нощна тарифа). Програмирането се осъществява през сензорния екран в купето или през приложението My Citroën. Презареждането се осъществява лесно, благодарение на подобрената ергономичност на буксата и на кабелите за презареждане, разположени под пода на багажника. Буксата за зареждане включва цветен код, който позволява да се проследи визуално целия процес на зареждане, който може да бъде видян и в приложението My Citroën.

*Прогнозни данни, предоставени само за информация, обект на WLTP хомологация