September 1, 2016

CXPERIENCE CONCEPT

Показан един месец преди откриването на автомобилното изложение в Париж, Citroën CXPERIENCE CONCEPT илюстрира способността на Марката да разгърне своето обещание "Be Different, Feel Good" в сегмента на луксозните автомобили. Със своя отличителен силует, новата концепция разбива правилата и доказва ползата от програмата "Citroën Advanced Comfort®"!

Интериорът на CXPERIENCE Concept, вдъхновен от света на архитектурата, декорацията и мебелировката, е проектиран в съвременен и изчистен стил. Купе реализирано с висококачествени материали и в ободряващ цитрусов жълт цвят, синоним на оптимизъм и свежест.

Понятието комфорт винаги е било тясно свързано със Citroën, а ” Confort Citroën ” е станал истински подпис на Марката. Днес той вече е по- глобално понятие и включва много критерии като светлина, простор, ергономичност, а също така и свързаност. Всички тези критерии, допринасят за удобството на тялото и духа и улеснява общуването и споделянето на борда на концептуалния автомобил CXPERIENCE.

CXPERIENCE CONCEPT се отличава с интуитивен интерфейс човек-машина, проектиран за да осигури приемственост между водача и пътниците чрез дигиталния свят. Технологичната интелигентност благоприятства взаимодействието и лесното използване на автомобила и неговото оборудване. Тя е от полза на всички, както на пътуващите на предните седалки, така и на тези на задните седалки и подчертава ангажимента на Марката да се обърне специално внимание на пътниците, пълноправни участници в пътуването.

Наблягането на важността на интелигентните технологии може да се види също и в  избора на Plug-In Hybrid като решение за успокояващо придвижване. Истинска покана за пътуване, Citroën CXPERIENCE CONCEPT има задвижване хибриден двигател, който комбинира ефективност и висока производителност. Тази хибридна технология проектирана от експертите на Groupe PSA предлага динамика и гъвкавост.

Citroën CXPERIENCE CONCEPT предлага изключителни динамични характеристики, благодарение на бензинов двигател, развиващ от 150 до 200 к.с. и допълнителната енергия, предоставяна от електродвигател (до 80 kW). В градска употреба CXPERIENCE CONCEPT може да влезе в 100% електрически режим (ZEV –Нула емисии на автомобила) с автономност 60 km. В извънградски условия, при максимални ускорения, разхода на гориво може да бъде ограничен чрез едновременното използване на двата вида енергия. На автомагистрали двигателят с вътрешно горене се разгръща, за да се достигнат реалните характеристики, с комбинирана мощност до 300 к.с..