February 4, 2016

КОНЦЕПТУАЛЕН АВТОМОБИЛ SPACETOURER HYPHEN

ГЛАСЪТ НА СИТРОЕН СЕ ЧУВА!

По повод старта на SpaceTourer, Citroën се асоциира с френската поп-електро група «HYPHEN HYPHEN» и показва концептуален автомобил 4×4 с ярки цветове  и много жизненост: концептуалния SpaceTourer HYPHEN. Трептящ от оптимизъм и усилвател на мощността в серийната версия, концептуалният SpaceTourer HYPHEN ще бъде шлагерът на Ситроен в Женева!

CITROËN SpaceTourer HYPHEN е с външен вид на свеж и цветен авантюрист, който отваря врати за безкрайно пътуване. А и името му Hyphen свързва семейства и приятели, еднообемни и градски джипове, града и извънградския простор… На борда му всичко е възможно. Всякакво семейство и всякакви приятели могат да заемат местата и да се насладят на едно приключение без ограничения.

Поради това съвсем естествено Марката се обръща към музикалната група HYPHEN HYPHEN за да съпровожда презентацията. Млада и енергична група от град Ница, номинирана за музикални победители за 2016г. и на път да се превърне в модел за подражание на поп електромузикалната сцена.

Арно Белони, Директор маркетинг и комуникации на Марката: Ситроен винаги е бил иновативен, винаги е изпреварвал своето време и е откривал таланти. Срещата с HYPHEN HYPHEN и партньорството ни беше очевидно за нас. Среща с една запалена и необичайна група, показваща истински графичен и музикален подпис. Успешен избор от комуникативна гледна точка, но и любов от пръв поглед, със сигурност! Това също е начин да обединим нашия оптимизъм, да споделим ценностна система и творчество. “

Концептуалният CITROËN SpaceTourer HYPHEN акцентира всички предимства на серийната версия и в същото време предлага:

– Енергичен дизайн, покровителствен и доброжелателен с вида си на колоритен авантюрист в служба на свободата и функционалността, гласът му се чува.

– ОБНОВЕН ИНТЕРИОР, приветлив и комфортен за всякакви пътници. Потапя ги в непринудена колоритна атмосфера, където на всички се обръща специално внимание.

– ПО-ГОЛЯМА МОБИЛНОСТ, покана за пътуване в пълен комфорт. Предлага още по-голяма свобода благодарение на задвижване 4х4, разработено от Automobiles Dangel. По този начин се приближава към света на джиповете и потвърждава способността си да достига до най-трудни места.

-ЕНЕРГИЧЕН ДИЗАЙН

Концептуалният Citroën SpaceTourer HYPHEN излъчва динамика, енергия и от пръв поглед внушава свобода и дейности на открито.
С цялостния си баланс и компактни размери той излъчва сила и решителност без агресивност.

CITROËN SpaceTourer HYPHEN използва кодовете на градския джип и акцентира оригиналния му стил, с по-широка предна броня, красиво извити калници и долни защитни ламарини на каросерията вдъхновени от AIRCROSS. Всички тези елементи са в матиран цвят  Moondust Dark и “енергичността” им е подчертана от червено-оранжеви анодизирани скоби.

По-висок в сравнение със серийната версия, концептуалният SpaceTourer HYPHEN е с алуминиеви джанти 19 ” матиран черен диамант, подчертани от оранжево-червен анодизиран пунктир. За да се изтъкне функцията всички терени, 5 ленти от синтетичен каучук са разположени върху всяка гума като ремъци, което предполага оптимално сцепление.

Такива ремъци са поставени и на предната броня и на задната част на автомобила, но от анодизиран алуминий като с това подсказват още по-голяма сила. Те също така напомнят оборудването за катерене: сбруя, въжета, карабинери.

Свежият нежен седефено зелен цвят и плавните лини на извивките напомнят природата. Цвят подчертан от черния лак на покрива и от стикера с шестоъгълни мотиви. Много графична нюансирана палитра деграде с оранжево-червени мотиви, акцентиращи енергията на серийния SpaceTourer.

Концептуалният SpaceTourer Hyphen кани не само на път, а и подканва за общи изживявания като никой друг! Той е същинско състояние на духа, където енергия, забава и свобода ви очакват.

ОБНОВЯВАЩ ИНТЕРИОР

Веднъж отворена плъзгащата се странична врата, на пътниците се предлага ослепителна вселена. Динамизираща атмосфера, в която конфортът се изразява от светлина и цветове.

Интериорът е решен много графично, изцяло напречно, пресича тавана, панелите на вратите, седалките и централната конзола, което придава обем и комфорт.

На борда на концептуалния Citroën SpaceTourer HYPHEN, на всички пътници се обръща специално внимание. Цветът на всяка седалка е специално избран, като е запазена идеята за графично деграде. В долната част седалките са изработени от воднисто-зелена кожа Nappa с ярък оранжево-червен шев, а в горната част от плат, чийто цвят варира в зависимост от седалката. За удобство на тялото, всяка седалка е оборудвана с възглавница от дунапрен фрезиран 3D. Мека и пухкава, тя е облечена във воднисто-зелена кожа Nappa и украсена с оранжеви шевове, фиксирана от двете страни на седалката с широки оранжево-червени кожени колани.

Атмосфера, която е едновременно енергизираща, регенерираща и уютна, с високо ниво на акустичен комфорт и дебели постелки от мека и пухкава вълна.

Таванът и панелът на бордното таблото са обвити в специфична тъкан, в хармония с цветовете и дизайна на седалките. Ансамбъл окъпан в светлина, благодарение на широк остъклен покрив.

Този вътрешен свят с асиметричен дизайн, с графично 2D и 3D деграде предлага истинско енергийно потапяне, за да зареди със сила и даде възможност на пътниците заедно да се възползват от свободата и приключенията „без ограничения”.

ПО ГОЛЯМА МОБИЛНОСТ

Оборудван с двигател BlueHDi 150 S & S с 6-степенна механична скоростна кутия, концептуалният автомобил SpaceTourer HYPHEN има разединяваща се интегрална трансмисия, разработена от Automobiles Dangel. Задвижващата верига предлага възможност за оборудване 4×4 като се запазват стабилността и конкурентните характеристики на SpaceTourer.

Функцията всички терени осигурява мобилност в условия на влошено сцепление. За да се движи в добри условия, дори и когато теренът е силно деформиран, клиренсът на SpaceTourer Hyphen е по-висок в сравнение със серийната версия.

Внедрена от Automobiles Dangel, тази трансформация позволява да се запазят комфорта, безопасността и практичността на SpaceTourer.