March 1, 2016

Концептуален Citroen E -Mehari дизайн Courrèges !

На автомобилния салон Женева 2016 г. Citroën ще представи концептуалния автомобил E - Mehari дизайн Courrèges . Той е резултат от сътрудничество, обединяващо две марки, които постоянно са правили революция във времето си, в съответните си индустриални области и са представлявали творчеството " по френски ".

Близо 50 години след старта на Mehari през май 1968 двете мечтателни и емблематични френски марки се събират за общ проект : концептуалния автомобил Citroen E – Mehari Courrèges . Този автомобил се основава на Citroen E – Mehari, открит през декември 2015 г., модел за автомобилна икона, решително обърнат към бъдещето. Като истински свободен електрон, този модел кабриолет  с 4 места 100% електрически, забавен и модерен, внимателен към околната среда, олицетворява перфектно ценностите на творчество, свобода и оптимизъм, изповядвани от Марката в продължение на почти 100 години.

 

И двете марки изразяват волята си да създават нов дизайн като работят с материали на бъдещето и да създават творби, съчетаващи красота и лесна употреба. Абсолютен стремеж към модерност и скъсване с традиционните кодове като черпят вдъхновение от реалния живот и спорта, за да му вдъхнат веселие и поезия. Едно сътрудничество, което се е осъществило съвсем естествено и е претворено в този енергичен концептуален автомобил, изпълнен със светлина, отворен към света и захранван от иновативен литиев акумулатор Lithium Métal Polymère.

600x430_Courrèges

Citroen E – Mehari е наелектризиращ автомобил със силна индивидуалност, изпълнен със свежест и цвят. Желан като моден артикул, Марката Ситроен е дала свобода на модна къща Куреж да интерпретира по собствен начин E – Mehari. Концептуалният автомобил Citroen E -Mehari Courrèges, в нюанси на белия цвят и различни материали е верен на очарованието на своя предшественик и на кодовете на модна къща Courrèges.