GT by Citroën

Légende ci-dessous
GT by Citroën

Дизайн

01_DesignПлавност и динамика на линиите

GTbyCitroën е с удължен силует с плавни и изключително изчистени линии. Неговите изчистени страни, които се заоблят в горната част и перленият цвят на купето подчертават мускулестия му силует.

Предната част на автомобила е в унисон с това излъчване, благодарение на разширените въздуховоди и хоризонталните фарове със сини светодиоди. Външните огледала в графитен цвят с много оригинална форма, изглеждат като окачени, за да цепят по-добре въздуха и допринасят за още по-доброто пътно поведение на GTbyCitroën.

Обгръщащото предно стъкло се слива с покрива, след което прелива в изключително дълъг подвижен заден спойлер. Изключителната плавност на линиите създава усещане за непрекъснато движение на автомобила. Всичко в този автомобил изразява динамика и постоянно движение.

Аеродинамичност

02_AérodynamismeОптимизирана аеродинамичност

Характерните за Citroën аеродинамичност и плавност на линиите, които откриваме при GTbyCitroën, допринасят за динамичността на силуета, за ефективното поведение на пътя и за уникалните усещания при управлението.

Освен динамичните и удължени линии, GTbyCitroën разполага с новаторско оборудване като предни спойлери, плоско дъно под купето, подвижен заден спойлер и специален заден дифузер. Всички тези оборудвания участват активно при намаляване на подемната сила, което прилепва автомобила към пътя и най-вече намалява въздушното съпротивление.

Благодарение на много плавните си линии, на неговата оригинална структура, на най-добрите технологични решения по отношение на опазването на околната среда, GTbyCitroën въплъщава перфектно спортния дух на Citroën.

Интериор

03_IntérieurУникален вътрешен комфорт и функционалност

Вътрешният дизайн затвърждава динамичния и мощен характер на GTbyCitroën. Купето, което е проектирано да побере водача и копилота, съчетава с финес благородни, добре обработени, плътни материи и доста механика при поста за управление, което напомня за автомобилния спорт.
Двете уплътнени спортни седалки в тъмна кожа, обгръщат водача и пасажера, което допринася за уникални усещания при управлението. Панелите на вратите и пода също са покрити с кожа и декорирани, за да се акцентира допълнително спортния характер на автомобила.
За максимална концентрация, автомобилът разполага със система за индикация върху челното стъкло, с която се избягва разсейването на погледа на водача. Тази система допринася съществено за безопасността при управление, благодарение на директното четене и по-лесното възприемане на данните.