Metropolis

Légende ci-dessous
Metropolis

Дизайн

01_DesignЧувствени извивки и мускулести линии

С трикорпусния си профил (задължителен за Китай), с внушителната си осанка, METROPOLIS притежава луксозна и изтънчена визия. Забележителният и импозантен силует е подчертан от плавни и по-остри линии, чиято интензивност се сменя в зависимост от осветеността, за да остави добре очертани контури и детайли.

METROPOLIS съчетава гладки повърхности, удължени линии и извивки с отличителни елементи като преден спойлер, който говори за мощен и аеродинамичен силует.

Предната част изразява ясно мощността чрез предната решетка и фаровете с много оригинален дизайн. Що се отнася до задната част на автомобила, тя успява да съчетае широчина и стабилност като едновременно с това има компактна форма. Фаровете тип бумеранг придават оригинален вид, отличителен за задната част на METROPOLIS.

Купе

02_HabitacleКреативен лукс и богати изразни средства

Вътрешният дизайн на METROPOLIS е вдъхновен от класическите струнни инструменти, които са знакови за културния и образован човек в Китай.

Цялото купе се състои от луксозни материи, при които богатството на изразните средства е основополагащо.

 

Технология

03_TechnologiesАвангардни технологии

METROPOLIS е оборудван с хибридна задвижваща система plug-in, която позволява да се придвижвате по различни начини, в зависимост от ситуацията. Електрическият режим се използва самостоятелно при потегляне, в града, при ниски скорости и при намаляване на скоростта, благодарение на електрически двигател с постоянна мощност от 55 к.с. (40 kW), а при пиково натоварване, мощността може да достигне до 95 к.с (70 kW).
Двигателят с вътрешно горене се активира при постоянна скорост на път или магистрала, когато бензиновият двигател V6 2,0 л. (272 к.с.) достига своя оптимален капацитет.

Двата двигателя могат, също така, да бъдат използвани едновременно при фазите на увеличаване на скоростта, за да се постигне по-висока мощност (функция Overboost): до 460 к.с. в режим 4х4, когато пътните условия налагат това.

И за да се възползвате напълно от тези динамични характеристики, METROPOLIS притежава и хидроактивно окачване Hydractive. То гарантира отличен комфорт при управление и позволява постоянно управление на положението на автомобила с цел по-добра аеродинамичност и намаляване на емисиите от CO2.

Околна среда

04_EnvironnementОтговорност и удоволствие при управелнието

METROPOLIS съчетава удоволствието от управлението с опазването на околната среда като емисиите от CO2 са намалени значително. Технологиите му позволяват да се намалят с повече от пет пъти емисиите от CO2 (70 гр./км, или разход от 2,6 л./100 км) в сравнение с класическата система на задвижване с подобни технически показатели (двигател V8 с работен обем 4,0 л).

Отлични резултати по отношение на опазването на околната среда, постигнати благодарение на:
– оптимизирането на бензиновия двигател,
– 7-степеннната скоростна механична пилотирана кутия с двоен съединител,
– хибридизацията на автомобила;
– както и хидроактивното окачване, което оптимизира аеродинамичността на автомобила.