New Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept

Légende ci-dessous
New Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept

ПЪРВИЯТ PLUG-IN HYBRID НА CITROËN

Новият Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept предшества версията plug-in hybrid на новия Citroën C5 Aircross SUV, която ще бъде лансирана през 2020.
Това е първият хибриден модел на Citroën, който може да се презарежда и съставлява първият етап от офанзивата «Low Emission Vehicle (LEV)» (автомобил с ниски емисии на CO2) на Марката, която ще лансира по една нова “LEV” оферта всяка година, считано от 2020 г. Новият Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept SUV е предложение за клиенти, търсещи автомобил “две-в-едно” – комбинация между ползите от шофирането в електрически режим (ZEV) в ежедневието и двигател с вътрешно горене за по-дългите пътувания.

Напредничавата технология PHEV (plug-in-hybrid electric vehicle) на новия Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept дава ново измерение и на програмата Citroën Advanced Comfort®: удоволствието да се шофира в режим ZEV (Zero Emission Vehicle) при пълна тишина, благодарение на комбинацията между електрически мотор и двигател с вътрешно горене, комбинирани с автоматична електрифицирана скоростна кутия EAT8.

МОБИЛНОСТ, ОСИГУРЯВАЩА РЕЛАКС И ЕФЕКТИВНОСТ

Mobilite_18.045.001_1004X426

Mobilite_18.045.001_1004X426

С новия Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept, можете да се движите в изцяло електрически режим, напълно изолирани от външния свят. Интериорът предлага атмосфера тип “пашкул”, изолира всички външни шумове и предлага на пасажерите условия за пълен релакс.

Моделът предлага решение за всички нужди. Използването на хибридната система позволява да се изминат до 50 км в режим ZEV без емисии CO2 и при скорост до 135 км/ч. Автономността при електрическия режим е напълно достатъчна за ежедневните нужди. С този автомобил ще получите най-доброто от двете предложения.

Новият Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept е оборудван с бензинов двигател PureTech 180 к.с. ( Евро 6.3) и електрически мотор 80 kW с 8-степенна автоматична скоростна кутия EAT8. Скоростната кутия EAT8 предлага оптимизирана смяна на предавките и функция “Brake”, която намалява скоростта без да се натиска спирачката.

ЛЕСНА УПОТРЕБА

IHM_18.045.004_1004X426

IHM_18.045.004_1004X426

Автомобилът превключва автоматично между електрическия мотор и двигателя с вътрешно горене. Изборът на режим на шофиране (ZEV, Hybrid или Sport) се прави от команден бутон, разположен на централната конзола.

В новия Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept потребителският интерфейс е усъвършенстван, информацията се поднася по удобен и модерен начин на дигиталния инструмент (използвана мощност, нива на гориво и електрически заряд, пробег в съответния режим, оставащо време за зареждане и т.н.). Капацитивният 8”-инчов екран предлага няколко “страници”, посветени на хибридното задвижване (диаграма за потока на енергия, статистика за разходите, Eco coaching и т.н.). Навигационната система Citroën Connect Nav 3D също включва някои специфични функции като например информация за точки за зареждане. Приложението MyCitroën позволява да се стартира или прекъсне зареждане и да се получи информация за нивото на зареденост.

Оптимизирано време за зареждане: в обикновен контакт за една нощ или в 32A Wallbox (purchased or rented) за два часа. Зареждането става лесно и бързо!

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГАМАТА АВТОМОБИЛИ LEV (LOW EMISSION VEHICLES)

Annonciateur_18.045-003_1004X426

Annonciateur_18.045-003_1004X426

Амбицията на Citroën е да се превърне във фактор на пазара на автомобили “Low Emission Vehicles”. Днес, марката предлага гама електрически автомобили, които покриват търсенето на различни групи клиенти: E-Berlingo, C-Zero и E-Mehari.

С новияw Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept, Citroën прави заявка за разширяване на гамата с електрически и Plug-in hybrid модели, които ще се появят до 2020. Бъдещата PHEV версия на новия C5 Aircross SUV, който ще бъде лансиран през 2020, ще бъде първият автомобил Citroën PHEV. Той ще бъде първата крачка към електрифицирането на гамата, което се очаква до 2023 да е 80%, а до 2025 – 100%. От новия C5 Aircross SUV напред, всички нови модели в гамата ще имат и версия с алтернативно задвижване.