Revolte

Légende ci-dessous
Revolte

Дизайн

01_DesignREVOLTE, разчупващ ограниченията и ярко отличителен

Със своите енергични линии, малките си размери и изваяното си купе … REVOLTE не спазва установените кодове на лукса и предлага един съвременен силует на купе от високия сегмент. Едно стилово решение, което включва много различни от обичайните за автомобилния сектор характеристики.

Много повече от функционален автомобил с малки размери, REVOLTE дава предимство на пъргавостта и енергичността: със своите много малки размери, но и чрез цветното си купе в блестящо наситено виолетово, което излиза от строгите правила на традиционния лукс.

С ниско и здраво стъпило на пътя купе, REVOLTE изглежда решен да преодолее всички препятствия в градското движение. Впечатление, което се потвърждава и от неговия силует. Посредством подчертаните си калници, капака на двигателя с изпъкнала форма, както и линията отстрани на купето, предназначена да продължи заоблената форма на тавана, REVOLTE разкрива мускулест сулует, готов за скок.

Всяка новост при REVOLTE се изразява чрез стилова провокация, която е вдъхновена от неговия най-прочут предшественик: 2 CV. Недоверчив по природа, REVOLTE поставя под въпрос всички правила на 2CV и се противопоставя постоянно на ценностите, от които произлиза мита за него.

Интериор

02_IntérieurREVOLTE, новаторско и луксозно купе

Вратите с противоположно отваряне улесняват достъпа в автомобила и разкриват, подобно на палитра за гримиране, многоцветно вътрешно пространство. Черната, набраздена кожа, плътният велур в яркочервено, бляскавият алуминий са основните елементи в интериора на прототипа. Без да използва класически материали като дърво или обичайните цветове, обстановката на борда на REVOLTE е подчертано дръзка и едновременно с това луксозна.

REVOLTE си позволява да предложи подобно на салон купе с три удобни места за сядане и размери, които се доближават повече до размерите, характерни за вътрешното обзавеждане.
Определеното за пасажери пространство е заето от удобно канапе със съвременен дизайн, чиито плавни линии заемат цялата задна част на REVOLTE, както и зоната, предназначена за предния пасажер. Точно в това пространство, един от пътниците отзад може да опъне краката си и да почувства комфорта и лукса.
REVOLTE притежава, също така, непозната до момента структура при този тип автомобили, предлагайки забележителни вътрешни размери.

Технология

03_TechnologiesREVOLTE или избор на интелигентна технология

По отношение на иновациите REVOLTE показва същия вкус, който демонстрира вече по отношение на лукса. Екран с тъч скрийн, рамкиран с кристали. Истинско бижу, тези кристали в наситено червено буквално изнасят екрана в самото купе … и едновременно с това пречистват въздуха.

Елегантна и шик, задната седалка не е само брилянтна демонстрация на стил, тъй като в нея са монтирани също и електрическите батерии на концептуалния автомобил REVOLTE. Това оборудване е хитроумно прикрито, при което цялото купе изглежда много добре естетически.

Гюрукът на прототипа е покрит с фото-волтови клетки, които осигуряват енергия за оборудването, свързано с комфорта на борда на REVOLTE; в това число и при спиране, без да е необходимо да се черпи от енергията на електрическите батерии.

Отпред на автомобила, вниманието е привлечено от глобус, който подчертава линиите на предната решетка. Този глобус е с прозрачна основа, осветена отвътре, което има за цел да подчертае по неповторим начин шевроните.

Хибрид

04_HybrideREVOLTE, модерен активист

Съвременен и високо технологичен, в това число и по отношение на неговия двигател, REVOLTE използва задвижваща верига, която е изцяло обърната към бъдещето. И в стремежа, който води автомобилния свят в посока „всичко да е електрическо”, REVOLTE се отличава с една хибридна презареждаща се задвижваща верига, която е ентусиазиращ, но и достоен за уважение етап от автомобилостроенето.
Тя се състои от следните характеристики и елементи:
– традиционен двигател с вътрешно горене с малък обем, който е свързан с електродвигател като и двата могат да завдижват колелата,
– способност за движение в режим ZEV (Zero Emission Vehicule – Нулеви Вредни Емисии), тоест само с електродвигателя и без вредни емисии,
– възможност за презареждане на акумулаторните батерии, които захранват електродвигателя.
Тази хибридна презареждаща се задвижваща верига използва предимно електрическия режим, който не отделя никакви емисии от CO2 и гарантира високо ниво на безшумност и комфорт при управлението на автомобила.